Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мінфін: треба змінити підхід до формування заробітної плати вчителів

Світ:

Оклад має становити основну її частину. Щоб ані директор закладу, ані управління освіти не могло вирішувати: платити надбавку, чи ні. У такому разі молодий учитель отримуватиме більше, ніж зараз.

Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю газеті «Сучасна освіта України», пише Шкільне життя.

«Рішення про цільову субвенцію молодим учителям, як на мене, не вирішувало питання комплексної підтримки цієї категорії педагогів. Адже, відверто скажемо, одноразова виплата у 9-10 тисяч гривень не стане стимулом для молодої людини пов’язати життя зі школою. Надання цих коштів не вирішить проблему низької зарплати педагога-початківця. Отже, дискусії щодо зміни підходу до фінансування роботи учителя тривають», ‒ наголосив заступник Міністра фінансів.

За його словами, Мінфін формує середньостроковий прогноз бюджету на наступні роки.

«Ми надіслали міністерствам запити. Кожне з них має напрацювати стратегії й цілі, як саме діяти упродовж наступних трьох років. І ми дискутуватимемо про можливе збільшення фінансування й ефективність використання наявних коштів. Але «першу скрипку» повинно грати профільне міністерство», ‒ впевнений Роман Єрмоличев.

Він зауважив, що не треба думати, що держава заощаджує кошти. Навпаки, держава підтримує школи.

«Ми надаємо суттєві ресурси для підтримки шкіл. За останні роки спрямовано близько 10 млрд капітальних видатків. У держбюджеті на 2021 рік відповідні видатки навіть збільшено: виділили кошти і на програми «Спроможна школа для кращих результатів», і на Нову українську школу, й інші програми. Навіть в умовах пандемії держава розуміє, що освіта є базовою основою розвитку країни. Однак мусимо ці кошти використовувати ефективно. Тому вкрай важливо здійснювати системний аналіз», ‒ переконаний заступник Міністра фінансів.

Нагадаємо, що Батьки тепер можуть самі обрати форму навчання для дітей.

Наші інтереси: 

Розуміти, що тільки підняття зарплати вчителям, особливо, молодим вчителям, не зможе розв'язати проблеми теперішньої шкільної освіти. Всю систему освіти потрібно кардинально змінювати. Запитайте у дітей, чи вони люблять школу. 10 причин чому діти не люблять школу. Чому батьки наймають репетиторів (з декількох предметів!) для дитини, бо в школі її не можуть навчити? Тоді навіщо ходити до школи, а державі утримувати ці школи?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Що, ще й надбавки заберуть ?

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Що, ще й надбавки заберуть ?

Я не меч, я тримаю меч.