Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Офіцерів зовнішньої розвідки звільнили за викриття співпраці Єрмака з РФ

У 2019 році, одразу після інавгурації президента Володимира Зеленського представники Служби зовнішньої розвідки України надали Зеленському інформацію про контакти Андрія Єрмака з представниками ВПК та злочинного світу РФ. Про це ексгенпрокурор Юрій Луценко заявив в ефірі програми «Червона лінія з Сергієм Висоцьким» на телеканалі Еспресо.

19092303.jpeg

Андрій Єрмак

Ведучий програми Сергій Висоцький запитав у колишнього генерального прокурора:

«Ви сказали про Єрмака як про представника п’ятої колони. Я це сприймаю як заяву людини, яка була в Генеральній прокуратурі. Ви про це знаєте щось? Про російські контакти оточення Зеленського? Чи це гіпотеза?»

Луценко на це відповів:

«Представники Зовнішньої розвідки України відразу після інавгурації президента поклали йому на стіл довідку про контакти, в тому числі бізнесові, пана Єрмака із російським оточенням, в тому числі — з представниками ВПК та злочинного світу Російської Федерації. Через декілька днів ці працівники були звільнені з зовнішньої розвідки».

Нагадаємо, що Андрій Єрмак зараз є главою Офісу Президента України, до цього був помічником Зеленського. Андрій Єрмак займався питанням звільнення українських моряків і бранців Кремля, які повернулися в Україну 7 вересня. 

Він також ініціював створення Консультативної ради в рамках тристоронньої контактної групи в Мінську і веде переговори з «уповноваженим Кремля» в питанні окупованих українських територій – заступником голови Адміністрації президента Росії Дмитром Козаком. 

13 лютого було оприлюднене розслідування про поїздку Зеленського до Оману, де в той час перебував секретар Ради безпеки Росії, яку ймовірно організував Андрій Єрмак. 

29 березня навколо Андрія Єрмака розгорівся «плівковий скандал»: нардеп від Слуги народу Гео Лерос виклав кілька відео, на яких брат голови Офісу Президента Денис Єрмак обговорює призначення на державні посади.

Наші інтереси: 

Розуміти, що заява Луценка може цілком відповідати дійсності, тому що виглядає принаймні дивним, що попри численні "проколи" Андрій Єрмак досі залишається на посаді голови Офісу Президента України і має найбільший вплив на Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ізя єрмак

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ізя єрмак