Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кабмін обіцяє виплатити допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям

Світ:

 На початок квітня 57% українців заявили, що грошей їм вистачить лише на місяць карантину. Частка тих, хто з початку карантину втратив доходи, становить 25,8%. Попереду ще два тижні карантину (до 24 квітня), але є вірогідність його продовження. Що робити самозайнятим або тим, хто працює неофіційно?

Разом із компанією "Нью Імідж Маркетінг Груп" DT.UA опитало українців про те, на скільки часу їм вистачить запасу міцності і як довго вони зможуть залишатися вдома. 

Після запровадження карантину більшість українців доходів не втратили, продовживши працювати в штатному режимі або перейшовши на "віддаленку" зі збереженням заробітної плати. Водночас частина українців почали одержувати менше, хтось пішов у неоплачувані відпустки, когось звільнили.

Частка тих, хто з початку карантину втратив доходи, становить 25,8%.

Цікавим фактом, на мою думку, стали 4,7% тих, хто працює неофіційно, хоча, підозрюю, що їх значно більше. Також не виділено в окрему групу ФОПів, які продовжують працювати, і ФОПів, які наразі позбавлені такої можливості.

 

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що під час карантину потрібно підтримати людей, які втратили можливість отримувати дохід, а не пенсіонерів. Про це він сказав у спецпроекті «Карантин» на телеканалі «Київ». 

9 квітня в ефірі телеканалу 1+1 міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що Кабінет міністрів України розробляє механізм виплати державної допомоги фізособам-підприємцям (ФОП), які через карантин змушені припинити роботу – але допомога буде спрямована на утримання їхніх дітей.

Виплати будуть здійснюватися під час дії карантину та протягом 30 днів після його завершення, залежно від ситуації з карантинними заходами й станом економіки країни. 

Кабмін найближчим часом прийме рішення про надання такої допомоги. Сума може становити від 1 779 грн. до 2 218 грн. відповідно до віку дитини.

“Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості і отримати статус безробітного”, – сказала Лазебна.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв до кінця квітня пенсіонерам, у яких пенсія нижче 5 тисяч гривень, доплату у розмірі 1 тис. гривень.

Наші інтереси: 

Розуміти, що покладатися на державу не можна. Потрібно організовуватися у профспілки або інші групи та об'єднання задля взаємодопомоги.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку держава штрафує ФОПів на 17 або 34 тисячі, а потім обіцяє допомоги на 2 тисячі! Феноменально!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку держава штрафує ФОПів на 17 або 34 тисячі, а потім обіцяє допомоги на 2 тисячі! Феноменально!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Феноменально!

Ні, ЗЕноменально!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"