Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кабмін обіцяє виплатити допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям

Світ:

 На початок квітня 57% українців заявили, що грошей їм вистачить лише на місяць карантину. Частка тих, хто з початку карантину втратив доходи, становить 25,8%. Попереду ще два тижні карантину (до 24 квітня), але є вірогідність його продовження. Що робити самозайнятим або тим, хто працює неофіційно?

Разом із компанією "Нью Імідж Маркетінг Груп" DT.UA опитало українців про те, на скільки часу їм вистачить запасу міцності і як довго вони зможуть залишатися вдома. 

Після запровадження карантину більшість українців доходів не втратили, продовживши працювати в штатному режимі або перейшовши на "віддаленку" зі збереженням заробітної плати. Водночас частина українців почали одержувати менше, хтось пішов у неоплачувані відпустки, когось звільнили.

Частка тих, хто з початку карантину втратив доходи, становить 25,8%.

Цікавим фактом, на мою думку, стали 4,7% тих, хто працює неофіційно, хоча, підозрюю, що їх значно більше. Також не виділено в окрему групу ФОПів, які продовжують працювати, і ФОПів, які наразі позбавлені такої можливості.

 

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що під час карантину потрібно підтримати людей, які втратили можливість отримувати дохід, а не пенсіонерів. Про це він сказав у спецпроекті «Карантин» на телеканалі «Київ». 

9 квітня в ефірі телеканалу 1+1 міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що Кабінет міністрів України розробляє механізм виплати державної допомоги фізособам-підприємцям (ФОП), які через карантин змушені припинити роботу – але допомога буде спрямована на утримання їхніх дітей.

Виплати будуть здійснюватися під час дії карантину та протягом 30 днів після його завершення, залежно від ситуації з карантинними заходами й станом економіки країни. 

Кабмін найближчим часом прийме рішення про надання такої допомоги. Сума може становити від 1 779 грн. до 2 218 грн. відповідно до віку дитини.

“Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості і отримати статус безробітного”, – сказала Лазебна.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв до кінця квітня пенсіонерам, у яких пенсія нижче 5 тисяч гривень, доплату у розмірі 1 тис. гривень.

Наші інтереси: 

Розуміти, що покладатися на державу не можна. Потрібно організовуватися у профспілки або інші групи та об'єднання задля взаємодопомоги.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку держава штрафує ФОПів на 17 або 34 тисячі, а потім обіцяє допомоги на 2 тисячі! Феноменально!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку держава штрафує ФОПів на 17 або 34 тисячі, а потім обіцяє допомоги на 2 тисячі! Феноменально!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Феноменально!

Ні, ЗЕноменально!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"