Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

60% українців зазнали фінансових збитків внаслідок введення карантину через коронавірус

За даними опитування, проведеного 25-29 березня, 38% дорослих українців зазнали зменшення регулярного доходу родини внаслідок карантину, 16% — повну втрату доходу, 14% — втрату роботи, 10% — фінансові збитки (наприклад, через здачу квитків). Загалом 60% українців назвали щонайменше один вид фінансових втрат.

Інфо Сапієнс оприлюднили результати всеукраїнського національно репрезентативного дослідження щодо епідемії СOVID-19, яке проведено не на онлайн панелях, а на базі випадкової вибірки.

Близько половини українців, які до карантину відвідували місце роботи або навчання, припинили його відвідувати, з них чверть продовжили працювати або навчатися віддалено.

Серед тих, хто працював до карантину, лише 46% за березень отримають заробіток в повному обсязі, 34% — в меншому обсязі, ніж очікувалось до карантину, 10% втратили роботу через карантин, решта не дали відповідь на запитання.

Вибірка дослідження складає 809 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%.

За даними Finance.UA через карантин зупинили роботу близько 700 тисяч підприємців, які дають роботу 4 млн осіб.

У Державній службі розповіли про виплати безробітним під час карантину. На період карантину задля запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 офіційно зареєстрованим безробітним збережуть відповідні виплати:

  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 1 800 гривень (зараз – 1 630 грн);
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 650 гривень (зараз – 610 грн).
Наші інтереси: 

Розуміти, що заходи держави задля стримування коронавірусу болісно вдарили по українцях, які втратили роботу, заробіток або їхні доходи знизилися із-за неможливості заробляти внаслідок введення карантину. Якщо бізнес не працює, не буде кому сплачувати податки та збори і утримувати пенсіонерів та бюджетників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

арійська аритметика: 73% дорівнює 60%.радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

арійська аритметика: 73% дорівнює 60%.радію!