Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тонкощі статистики: коронавірус став прямою причиною смерті італійців лише у 12% випадків – The Telegraph (Британія)

Категорія:

Світ:

Натомість 88% італійців, яким зафіксували смерть від коронавірусу, мали принаймні одну хворобу перед тим, як інфікувалися коронавірусом, а багато хто мав дві або три хвороби. Про усе це свідчить повторна оцінка Національного інституту охорони здоров'я. Британське видання The Telegraph наводить кілька важливих пояснень від наукового радника міністра охорони здоров'я Італії професора Вальтера Річіарді (Walter Ricciardi). Серед стандартних тез про високий відсоток людей похилого віку, розповсюдженість паління та погану якість повітря Ломбардії, професор звертає увагу на некоректне визначення причини смерті.

20032301.png

Професор Вальтер Річіарді
Професор Вальтер Річіарді (Walter Ricciardi), науковий радник міністра охорони здоров'я Італії

«Те, як ми кодуємо смерть [присвоюємо код причини смерті. – НО] у нашій країні, дуже завищує показники, адже всі люди, які помирають у лікарнях з коронавірусом, вважаються померлими від коронавірусу» – каже Walter Ricciardi. 

Рівень смертності в Італії набагато вищий через демографічні показники – Італія є другою найстарішою нацією у світі, – йдеться у статті The Telegraph. 40 відсотків інфекцій та 87 відсотків смертей в Італії були в пацієнтів старше 70 років. Проте професор Walter Ricciardi звертає увагу на відверто некоректний спосіб, яким лікарні фіксують смерть.  

Згідно з повторною оцінкою Національного інституту охорони здоров'я, лише 12 відсотків свідоцтв про смерть показали пряму причину коронавірусу, тоді як у 88 відсотків пацієнтів, які померли, мали принаймні одну хворобу перед тим, як інфікувалися коронавірусом. Багато хто мав дві або три хвороби – розповідає науковий радник міністра охорони здоров'я Італії. 

Докладніше про це у статті: 99,2% італійців, які вмерли «від коронавірусу», мали іншу патологію – особливості національної статистики


Якби в італійські (українські / французькі / німецькі) лікарні цьогоріч завезли тести на аденовірус, то можна було б оголосити пандемію аденовірусу – зауважує Захар Мілютін у Фейсбук. А якщо наступного року розжитись багатомільярдними держзамовленнями зуміє виробник тестів на риновірус, то неминучою буде пандемія риновірусу. З грипом, особливо в США, усе це вже і так останні 10 років відбувається. Парагрип, метапневмовірус і решта ГРВІ на свій зоряний час наразі лише чекають – пише Захар Мілютін.


Додатково: 

Наші інтереси: 

Розуміти можливості маніпулятивної статистики. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Правду кажуть, що статистика може бути найнахабнішим різновидом брехні.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Правду кажуть, що статистика може бути найнахабнішим різновидом брехні.

Все, що робиться з власної волі, – добро!