Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

США переносять фокус з Сирії в Україну – Advance (Хорватія)

Виведення американських військ з Сирії може призвести до активізації США на кордонах з Росією, насамперед в Україні - пише Антун Роша (Antun Roša).

Держдеп США заявив, що США нададуть Україні додаткові десять мільйонів доларів військової допомоги, щоб українці зміцнили свої морські сили після інциденту, який стався під Керчю. Одночасно Держдеп заявив, що Росія повинна «негайно повернути в Україну затримані кораблі і членів їх екіпажів», а також відкрити Керченську протоку і Азовське море.

Разом з тим американські сенатори все сильніше тиснуть на Трампа, вимагаючи від нього «відповісти на російську агресію» і почати «масштабну багатонаціональну операцію для вільної навігації» в Чорному морі.

Крім того, вони вимагають ввести додаткові санкції проти Росії, а також зупинити будівництво газопроводу «Північний потік - 2», тобто натиснути на Німеччину. Однак, судячи з усього, Берлін все ще не готовий обговорювати це питання і заявляє, що проект реалізовується за планом.

До теперішнього часу США виділили українській армії більше одного мільярда доларів, а крім того, на початку поточного року США відправили Україні протитанкові ракети загальною вартістю 47 мільйонів доларів. Судячи з усього, будуть і інші вкладення, оскільки Курт Волкер, спеціальний представник адміністрації Трампа в Україні, вже пообіцяв Києву «незабаром» додаткові 250 мільйонів доларів.

Цікаво, як ці масштабні субсидії узгоджуються з проголошеною Трампом політикою припинення фінансової підтримки іноземних військ? Адже Україна навіть не член НАТО.

Виведення американських військ з Сирії і з Близького Сходу взагалі може привести до активізації США на кордонах з Росією, насамперед в Україні. І нещодавнє рішення Держдепу відправити українським військово-морським силам додаткову допомогу побічно підтверджує ці припущення.

Примітно, що Росія без ентузіазму зустріла заяву Трампа про виведення американських військ з Сирії. Більш того, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що Росія взагалі не розуміє, що насправді зараз роблять США, і навіть звинуватив Вашингтон у тому, що він викликає сум'яття на міжнародній арені.

Чому Росія так реагує? Чому вона не вітає цю подію, яка начебто є одним з підтверджень її перемоги в сирійській війні? Тому що росіяни явно розуміють: це хороша новина для Сирії, але погана - для них самих.

Звичайно, можливо, Кремль дійсно щиро стурбований і здивований рішенням Трампа, як і багато американських союзники. Факт в тому, що насправді ми не знаємо, що саме «ховається» за цим рішенням американського президента.

Можливо, це частина якогось масштабного плану, перенесення фокусу з Близького Сходу на «великі загрози», такі як Росія і Китай (про це, до речі, говориться і в офіційних планах США, що не приховуються).

Оригінал публикації: Je li američko povlačenje s Bliskog istoka zapravo loša vijest za Rusiju?

Наші інтереси: 

США продовжують акцентувати увагу на Україні. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

"В цьому світі фальш і зиск-він брехливий як газети. Краще жити серед зим. ніж у теплій твані вмерти. Краще вирвати язик. ніж пвти до них в поети, Краще крапка пістолета.ніж од митаря срібник." Б. Олійник"Затули мене крилом"

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

В українській пресі про це нічого не прочитаєте. Там суцільна "зрада" і безумство типу "Путін наказав Трампу вийти з Сирії".

Я досі не можу визначитися - вони справді ідіоти чи просто заробляють гроші на поширенні нісенітниць?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Журналістика така ж найдревніша професія, як і проституція. Та повії заслуговують на більшу повагу, ніж більшість українських журналістів, які пишуть і розповсюджують нісенітниці!

Цитата:
Я досі не можу визначитися - вони справді ідіоти чи просто заробляють гроші на поширенні нісенітниць?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

"В цьому світі фальш і зиск-він брехливий як газети. Краще жити серед зим. ніж у теплій твані вмерти. Краще вирвати язик. ніж пвти до них в поети, Краще крапка пістолета.ніж од митаря срібник." Б. Олійник"Затули мене крилом"