Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп скасував обмеження на кібератаки проти супротивників США – The Wall Street Journal

Категорія:

Спецтема:

Президент США Дональд Трамп у середу скасував директиву, прийняту попереднім президентом Бараком Обамою, яка встановлювала правила для застосування кіберзброї проти супротивників країни, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Повідомляється, що Трамп підписав розпорядження про скасування класифікованих правил, відомих як "Директива президентської політики 20" (Presidential Policy Directive 20). Документ окреслював складний міжвідомчий процес, якого слід дотримуватися до того, як США здійснюватиме кібератаки, направлені, зокрема, на іноземних супротивників.

Зміна була охарактеризована як "наступальний крок", що має на меті допомогти у підтримці військових операцій, стримуванні зовнішнього впливу від втручання у вибори та запобіганні крадіжок інтелектуальної власності шляхом жорсткішого протистояння таким загрозам.

Поки не зрозуміло, які правила прийме адміністрація замість директиви Обами, пише видання. Низка чиновників підтвердили, що директива була замінена, але відмовилися розкривати деталі, посилаючись на гриф секретності процесу.

Наші інтереси: 

Трамп на захисті національних інтересів. І найпершою ціллю США стане РФ – найпотужніше джерело агресивних кібератак.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи