Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Сінгапурі запустили на маршрут електробус, який заряджається за 20 секунд

Новий проект - 22-місний шаттл NTU-Blue Solutions Flash Shuttle з водієм і системою супершвидкої зарядки - запустив Наньянський технологічний університет (NTU).

Електробус NTU-Blue Solutions Flash Shuttle має акумуляторні батареї, яких вистачає на пробіг до 30 км. Але це резервне живлення. Головна фішка шаттла - суперконденсатори, на зарядку яких йде всього 20 секунд.

Зарядка відбувається через висувний пантограф під час посадки пасажирів на зупинці. Заряду вистачає максимум на 2 км пробігу.

Супершвидкий в зарядці електробус розроблений на основі машини Bluetram, виробленої компанією BlueSG (філія концерну Bollore Group).

Шаттл NTU-Blue Solutions Flash Shuttle планується експлуатувати на території Наньянського університету протягом двох років, а потім, можливо, подібні транспортні засоби виїдуть на міські дороги.

Електробуси на суперконденсаторах дешевше традиційного електротранспорту, так як не вимагають дорогої і складної інфраструктури: зарядні станції на суперконденсаторах легко встановлюються за декілька тижнів.

Кілька років тому Наньянський технологічний університет Сінгапуру розробив електробус з автономним управлінням, який почав працювати на території студентського містечка.

 

Наші інтереси: 

Гарні перспективи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це той же тролейбус,але без "рогів" і проводів.Кожна зупинка це підзарядка.Якби зупинка-підзарядка працювала б ще від сонця,то було би взагалі чудово.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це той же тролейбус,але без "рогів" і проводів.Кожна зупинка це підзарядка.Якби зупинка-підзарядка працювала б ще від сонця,то було би взагалі чудово.

Вірю в те, що розумію.