Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сидячий спосіб життя вбиває наше здоров’я

Британські науковці з університету Лестера виявили, що кількість часу, яку піддослідні проводили без руху упродовж дня, впливала на відкладення вісцерального жиру. Найбільше під час сидячої роботи страждала печінка, навколо якої відкладалось найбільше такого жиру.

Вісцеральний жир – внутрішній, який концентрується у черевній порожнині людини та огортає внутрішні органи, захищаючи їх. Він є у кожного, однак не має перевищувати показники у 10% від загальної маси жиру.

Медики пояснюють, що сидячий спосіб життя призводить не лише до ожиріння, а й до цукрового діабету, серцевих захворювань та інших моторошних хвороб. Саме через малу активність вісцеральний жир накопичується навколо важливих органів, збільшуючи ризики серцево-судинних зривів.

Відтак фахівці радять виділяти хоча би 150 хвилин щотижня на те, щоб займатися спортом та зберігати нормальне функціонування організму.

Отже, рухаймось:

Наші інтереси: 

Наше здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи