Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Антиросійські санкції розширюються: у США набули чинності поправки до прийнятих раніше директив

Офіс з питань контролю зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) оголосив про набуття чинності поправок до прийнятих раніше директив щодо санкцій проти Росії, які скорочують терміни кредитування осіб і компаній в санкційному списку. Відповідне повідомлення Мінфін США поширив у вівторок.

"Зміни стосуються поправок до Директиви 1 (охоплює фінансовий сектор – ред.) і Директиви 2 (енергетичний сектор – ред.), пов'язаних з українсько-російським питанням, що були прийняті 29 вересня 2017 року", - зазначили в американському Міністерстві фінансів.

У відомстві пояснили, що деякі заборони в поправках до Директив 1 і 2 тоді були визначені із затримкою та набули чинності 28 листопада 2017 року. Для того, щоб офіційно зафіксувати їх чинність, Мінфін видав так звану генеральну ліцензію.

Зокрема, відповідно до змін у Директиві 1 забороняється здійснювати операції, надавати фінансування або проводити інші грошові операції з визначеними термінами чи капіталом з компаніями, що перебувають під санкціями, на термін більше 14 днів. Раніше цей термін обмежувався 30 днями.

В енергетичному секторі згідно з поправками до Директиви 2 термін кредитування скорочується з 90 до 60 днів.

Нові обмеження запроваджені згідно з розділом II Закону про боротьбу з російським впливом у Європі та Євразії 2017 року (CRIEEA), повідомили в Міністерстві фінансів США.

Наші інтереси: 

Зашморг на кремлівскій шиї затягується все тугіше. Цінуємо підтримку США!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи