Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 26
  • Переглядів: 30

Чи забруднює вуглекислий газ навколишнє середовище? Аргументи і факти проти розповсюдженої теорії

Категорія:

Чому Кіотський протокол регулює викиди СО2, а не свинцю? Тому що глобальна бюрократія має регулювати щось глобальне. Те, що є скрізь.

170605so2.jpg

Вуглекислий газ - компонент життя
Вуглекислий газ - компонент життя

Як тільки я стала критикувати Вчення Глобального Потепління, мені посипалися обурені листи. «Хіба ви не бачите, - питали мене, - що, борючись проти CO2, ми боремося за чисту планету?»

«Навіть якщо глобального потепління немає, - сказав мені Володимир Рижков, - все одно проти нього треба боротися. Хоч повітря стане чистішим».

Багато і справді переконані, що боротьба за зменшення CO2 є боротьбою проти забруднення навколишнього середовища. Нам постійно втовкмачують, що CO2 - це «найважливіший за величиною антропогенний забруднювач навколишнього середовища».

Кіотський протокол регулює виключно вміст у викидах CO2 та інших парникових газів, не відволікаючись на такі дрібниці, як формальдегід або свинець.

Так ось, панове, я хочу, щоб всі твердо розуміли, що CO2 не є забруднювачем.

Вода, наприклад, може бути забруднена різними речовинами. У ній можуть бути кислоти і луги, діоксини і важкі метали, пестициди і нафтопродукти, радіоактивні речовини і кишкова паличка.

Є тільки одна речовина, яке абсолютно точно не може забруднити воду. Це CO2 - діоксид вуглецю.

Кожен раз, коли ви п'єте газовану воду, ви п'єте воду з CO2. Газовану воду спеціально роблять за допомогою CO2, тому що він абсолютно безпечний.

«Сухий лід», який лежить в лотку з морозивом, тому там і лежить, що він абсолютно безпечний.

CO2 є частиною природного циклу, видихається людьми, поглинається рослинами, і ми п'ємо газовану воду і зберігаємо морозиво в «сухому льоду» з тієї ж причини, з якої не втрачаємо свідомість від власного дихання.

Те ж саме - повітря. Будь-яке забруднення повітря – локальне:

  • Норильськ викидає 2 млн. тонн діоксиду сірки, 2 млн. тонн оксиду міді, 19 млн. тонн закису азоту і 44 тис. тонн свинцю. Кислотні дощі, що йдуть над Норильськом, проїдають асфальт, як губку.
  • БрАЗ і КрАЗ отруюють повітря фтором.
  • Астраханський ГПЗ - сірководнем.
  • Хімічні підприємства Дзержинська викидають в повітря весь список бойових отруйних речовин. Десь труять хлором, десь аміаком.

Є тільки один газ, що викидається усіма цими заводами, який абсолютно нешкідливий, не має ні кольору, ні смаку, ні запаху, не представляє небезпеки для людини і є інтегральною частиною біосфери.  Це - вуглекислий газ, CO2.

Коли вам показують димлячі труби і кажуть, що це CO2 і що треба обмежити ці викиди, щоб стримати глобальне потепління, вам брешуть двічі.

По-перше, CO2 - прозорий і безбарвний. Що б не стояло хвостом над трубою - це не CO2, тому що CO2 невидимий.

По-друге, якщо з цієї труби викидають діоксид сірки (як в Норильську або Мідногорську), то ці викиди охолоджують атмосферу, тому що діоксид сірки, прореагувавши з водяною парою, утворює сульфатні аерозолі, які відбивають сонячні промені. Якщо наша головна біда - потепління, то викиди в Норильську треба збільшувати. 

Ще раз підкреслю: будь-яке забруднення локальне. На одному смітнику ртуть, на іншому - діоксин. Тому і боротися з забрудненням треба на локальному рівні.

Але в тому-то і справа, що локальна боротьба - це не завдання для глобальної бюрократії. Ми здатні прибрати сміття у дворі без допомоги ООН.

Тому глобальна бюрократія придумала регулювати щось глобальне. Те, що є скрізь.

 Тому Кіотський протокол регулює викиди CO2, а не свинцю.

Але в тому-то і справа, що хімічна сполука, яка є скрізь, не може бути отруйною. Вона вбудована в біосферу Землі.

CO2 - основа життя на землі. Ми складаємося з CO2, переробленого рослинами або тими, хто ці рослини з'їв.

Наш ніс не може понюхати CO2 не тому, що той не пахне взагалі. Дуже можливо, що якби ми дихали фтором, то чужий для нас CO2 ми могли б понюхати. У нас немає рецепторів для розпізнавання CO2 саме тому, що він не є маркером.

Тому якщо ви чуєте, як CO2 - газ, яким харчуються рослини і який ми видихаємо, газ, яким газують мінералку і в якому в супермаркетах тримають продукти, називають «антропогенним забруднювачем», ви можете сміливо розсміятися і піти.

Цей «антропогенний забруднювач» разом з сірководнем, метаном та аміаком становив атмосферу Землі за 4,5 млрд. років до появи на ній людини і донині складає одну з основ життя.

Наші інтереси: 

Аналізуємо факти, робимо висновки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Феоктист Рівненський.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття! Завжди про це так само думав.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

А які викиду у вулканів? і які об'єми тих викидів? По всьому видно оксиди азоту у лідерах.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Коли зароджувалося життя на Землі СО2 в атмосфері було 90%, зараз - 00.3%.
Ось що нам не говорять і приховують, так це те, що нестача в організмі вуглекислого газу призводить до хвороб. Це найбільш поширені такі як: підвищений тиск, цукровий діабет, астма, імпотенція і т.д. Всього близько 200 діагнозів, а причиною їх є нестача до норми со2 в альвелярному просторі легенів.
СО2 - регулятор життєдіяльності організму.
Наші інтереси: аналізуємо, робимо висновки.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

А де ж береться стільки вуглекислого газу у людини при видиху? Мабуть без атомної реакції в легенях не обійшлося. Можливо азот розщеплюється на С і ще на щось. При тому виділяється температура, в іншому варіанті легені стали б льодом. Літом кисень розділяється на С і ще щось, при тому температура зменшується, тобто реакція іде з поглинанням тепла. Цікава штука наука чи то може алхімія.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Феоктист Рівненський.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття! Завжди про це так само думав.

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Якщо рослинам локально підвищити концентрацію СО2 (в теплиці), вони швидше ростуть та дають більший врожай.
А коли в легенях людського організму штучно підвищити концентрацію СО2 (за допомогою дихання по Бутейку), можна отримати потужний оздоровлюючий ефект без будь якої фармакології.