Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко отримав карт-бланш. Пристебніть ремені, буде весело!

Останнім часом в Україні "почало відбуватися те, чого нам так не вистачало всі ці три роки", вважає волонтер Роман Донік. "Я не знаю, що зараз почнеться, але щось почнеться. Головне - не вестися на вкидання і на провокації, які влаштовуватиме агонізуючий клас тіньовиків". 

170529-budeveselo.jpg

Адреналіну вистачить на всіх :)
Адреналіну вистачить на всіх :)

Мало хто пов'язує всі недавні події в один логічний ланцюжок. Але якщо зв'язати всі, то можна помітити, що ми напередодні грандіозного шухеру.

 Можливо, одного з найпотужніших за останні три роки.

За кілька тижнів під удар потрапили конвертаційні центри, обнальщики і схеми з відшкодування ПДВ. 

Тобто потік грошей, який раніше виймався завдяки злочинним схемам і запускався в тіньову економіку, зараз не в потоці. Тому що напружилися всі ті, хто мають відношення до цього бізнесу. Так, у нас вже давно це бізнес. Те, що він злочинний по своїй суті, - це дрібниці.

Але і це не все. Цей бізнес все одно дотиснуть. Від нашої влади це вже не залежить. Ну не буде Європа гратися в одній пісочниці з країною, в якій половина грошей проходить через конверти і обнальні ями. Ну, не прийнято так в цивілізованому світі. Більш того, в ньому з цим борються.

І зараз ціла артільна каста, яка сформувалася за 20 останніх років, буде відриватися від грошових потоків. Наслідки важко уявити. Це торкнеться і ринку середнього і малого бізнесу, тому що маса підприємств залишалися на плаву завдяки вливанням грошей з цього сектора тіньової економіки. Крім того, всі неконтрольовані фінансові вливання і фінансування налом - звідси ж.

Тобто через якийсь час зібрати проплачений мітинг стане досить проблематично. Буде проблема з грошима, а зокрема проблема з кешем. Подобається нам чи не подобається, але у нас вже є ціла протестна індустрія, яка зав'язана на фінансуванні з невідомих джерел грошима незрозумілого походження.

Зараз через зниження надходжень припиниться фінансування людей і проектів, які в принципі багато років жили на підгодівлі з цього бізнесу. Це і ЗМІ, і журналісти, а найголовніше - професійні "активісти" і "протестанти" за все хороше проти всього нехорошого. Чи здадуться вони без бою? Думаю, ні.

Зараз буде загострення. Зараз буде одна з найпотужніших атак на владу за останні роки. Для них це дійсно "останній і рішучий бій". 

У багатьох вчорашніх  "господарів життя" все накривається мідним тазом. Зараз вони будуть об'єднуватися для того, щоб зберегти собі заповідник беззаконня.

....

Я не знаю, що зараз почнеться, але щось почнеться. Тому що почало відбуватися те, чого нам так не вистачало всі ці три роки. 

Я не знаю, який карт-бланш отримав Порошенко, але якийсь отримав. Пристебніть ремені. Думаю, буде весело. 

Головне - не вестися на вкидання і провокації, які влаштовуватиме агонізуючий клас тіньовиків.

Джерело

Роман Донік, волонтер
Роман Доник, волонтер

Роман Донік, волонтер

Наші інтереси: 

Екологічно чиста технологія "Щурячий король" успішно працює. Гасло першого етапу: Один народ, одна держава, один олігарх :)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Обнадійлива стаття.

Коментарі

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Обнадійлива стаття.