Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна очолила рейтинг корупційних країн

У 2015 році Україна в цьому рейтингу посідала сьоме місце. На останньому місці опинилася Данія. У десятку найбільш корупційних країн, крім України, увійшли Кіпр, Греція, Словаччина, Хорватія, Кенія, Південна Африка, Угорщина, Індія та Єгипет.

Україна посіла перше місце за рівнем корупції серед 41 країни, сказано в аналітичному матеріалі аудиторської компанії Ernst&Young, присвяченого ризикам шахрайства в Європі, на Близькому Сході, в Індії та Африці (EMEIA).

Кількість респондентів, які вважають, що хабарництво і корупція широко розповсюджені в Україні, становить 88%.

Відсутність економічного зростання і поліпшення бізнес-клімату в комбінації з відсутністю ефективної системи покарання може підштовхнути бізнесменів до порушення етичних норм, відзначається у дослідженні.

Так, щоб допомогти бізнесу вижити, принаймні 37% респондентів готові запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту.

Регуляторні норми справили позитивний вплив на етичні стандарти лише в 12% опитаних компаній. При цьому майже третина респондентів вірять в те, що притягнення до кримінальної відповідальності окремих співробітників сприятиме запобіганню шахрайства, хабарництва та корупції серед керівництва.

Наші інтереси: 

Ось тому українці найбідніші у Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
корупція
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи