Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми використаємо Брекзіт для зміцнення прав працівників, – Тереза Мей

Коли британський народ минулого літа проголосував за вихід з ЄС, він зробив це в надії на більш міцне і світле майбутнє своєї країни. Уряд Терези Мей сповнений рішучості відповісти на цей заклик, підтримуючи бізнес, який забезпечує зростання, і сприяючи поширенню пільг і переваг по всій країні.

170416-terezamey.jpg

Тереза Мей
Тереза Мей

Тереза Мей: "Ми повинні боротися за підприємців, які створюють і винаходять, а також за працівників, які перетворюють ці іскри натхнення на відчутні результати динамічної економіки.

Консервативна партія завжди була справжньою партією цих робітників. У нинішній великий момент національних змін, коли країна буде вибирати, який лідер поведе нас за собою через переговори про Брекзіт і далі, Консервативна партія знову стала рупором простого трудового народу.

Ставши прем'єр-міністром, я чітко дала зрозуміти, що скористаюся виходом Британії з ЄС для зміцнення і розширення прав трудящих. І сьогодні ми оголошуємо про найбільше розширення прав і захистів робочих за всю історію консервативних урядів.

Найуспішніші наші компанії знають, що створення безпечного, надійного і такого що приносить задоволення і винагороду робочого середовища - це найкращий спосіб домогтися максимуму від робітників.

Новий пакет заходів грунтується на кращих прикладах передового досвіду, який вже втілено в життя в найефективніших британських компаніях.

Візьмемо для прикладу нове законне право на відпустку, яку ми надамо батькам, що втратили дітей. Здавалося б, немислимо позбавити матір або батька, які щойно пережили жах втрати дитини, можливості усвідомити те, що трапилося і змиритися з втратою. Але в даний момент у батьків в такій ситуації немає правової гарантії на отримання відпустки, і ми в цих випадках змушені керуватися трудовим договором. Замість цього ми законодавчо надамо скорботним батькам певні гарантії для здобуття душевної рівноваги, а роботодавцям дамо ясність і сталість в даному питанні.

Ми керуємося тими ж принципами, плануючи законодавчо затвердити право на відпустку по навчанню, щоб робітники могли набувати навички та вміння, необхідні для отримання хорошої і високооплачуваної роботи, а також на відпустку по догляду за членами сім'ї.

Робочі в інших країнах сприймають ці права як належне, і багато працівників у нас теж користуються такими можливостями вже сьогодні. Але затвердивши законне право на такі відпустки, ми дозволимо всім користуватися цим правом, а також створимо рівні умови для бізнесу.

Забезпечуючи людям гідні права за місцем роботи, ми також зробимо заходи для того, щоб працівники були більше зацікавлені в тих компаніях, де вони працюють. Я зроблю так, щоб робітники були представлені в корпоративних радах директорів, і щоб у кожного працівника було законне право отримувати інформацію про найважливіші рішення, які впливають на майбутнє їх компанії. 

Це буде та ж сама інформація, яку в даний час отримують акціонери. Але тепер ті, хто вкладає свою працю, будуть отримувати ту ж інформацію, що і люди, які вкладають свої гроші.

Щоб найменш оплачувані працівники отримували пристойну оплату праці, ми будемо і далі збільшувати в загальнонаціональному масштабі заробітну плату в розмірі прожиткового мінімуму пропорційно середній зарплаті.

Робити це ми будемо аж до 2022 року, коли закінчиться термін повноважень нинішнього парламенту.

Піднімаючи зарплату, що забезпечує прожитковий мінімум, ми будемо чесно і справедливо обходитися з компаніями і з робітниками, створюючи баланс між зайнятістю і захистом трудящих.

Це, безумовно, повністю відповідає інтересам робітників, і я вважаю, що це їм вигідно. Подорожуючи по країні під час передвиборної кампанії, я зустрічалася з керівниками і з працівниками підприємств, які продемонстрували, що компанії процвітають тоді, коли їхні працівники задоволені.

Це відноситься і до металургів з Сканторпа, які з великим ентузіазмом поставилися до того, що їх підприємство отримає новий великий контракт, і до водіїв вантажівок з Дарлінгтона, які поділилися зі мною своїми планами на майбутнє.

Треба сказати, що британський бізнес в майбутні роки чекають істотні сприятливі можливості, оскільки ми виходимо з ЄС і прокладаємо новий курс для нашої країни.

Ми скористаємося своїм планом щодо налагодження особливого і глибокого партнерства з ЄС, і крім цього, керуючи власною торговою політикою, будемо укладати глобальні угоди, які сприятимуть розвитку торгівлі по всьому світу.

Оскільки ми переводимо європейські закони в поле нашого внутрішнього законодавства і регулювання, компанії отримають стабільний правовий механізм, а суперечки будуть вирішуватися в британських судах.

У червні нас чекають вибори. І консерватори - це єдина партія, твердо прагне забезпечити успіх британському бізнесу.

Ось чому ми сповнені рішучості боротися з безглуздою тяганиною і утримувати на низькому рівні податок на прибуток корпорацій.

Привносячи ясність і визначеність в права робітників, ми, виходячи з ЄС, будемо мати можливість створити світле майбутнє всім компаніям і працівникам в нашій країні і забезпечити їх невпинне благополуччя.

Безперервний успіх британських компаній і підприємств заснований на сильній економіці, яку може забезпечити міцне і стабільне керівництво Консервативної партії.

Як ми продемонстрували сьогодні, у нас є вірний план для британських робітників і для британських компаній."

Наші інтереси: 

Гарні наміри. Чітко і зрозуміло. Раціональний підхід, в дусі четвертої квадри.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Явно проглядаються елементи національного соціалізму і національного солідаризму!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Явно проглядаються елементи національного соціалізму і національного солідаризму!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!