Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збивати пасажирські лайнери - це по-кремлівськи. Повітряний тероризм в «гібридній» політиці Росії

Спецтема:

Пасажирський літак «Боїнг 777-200» рейсу МН17 компанії Malaysia Airlines, який був збитий 17 липня 2014 року зенітним ракетним комплексом (ЗРК) "Бук" Збройних сил Росії у повітряному просторі України над окупованим Донбасом, став аж ніяк не першим фактом повітряного тероризму Росії. Москва вже не раз вдавалася до подібної практики в своїх політичних інтересах. Фізичне знищення Президента Польщі Качинського, катастрофа 4 жовтня 2001 роки над Чорним морем російського пасажирського літака Ту-154М авіакомпанії «Сибір». 

У момент пуску ракети російським ЗРК «Бук» неподалік МН17 на дальності до 30 км військових літаків не спостерігалося. У той же час, за додатковою інформацією, засобами контролю радіолокації були зафіксовані ще три цивільні літаки, які також могли бути збитими у повітряному просторі України.

Цим фактом переконливо підтверджується версія ряду провідних міжнародних експертів про помилковий обстріл Росією малайзійського Боїнгу, замість якого планувалося збити власний російський пасажирський літак рейсу Москва — Ростов-на-Дону, про це у своїй статті "Сбивать пассажирские лайнеры — это по-кремлевски" пише Юрій Радковець .

Росія мала намір отримати «законний і цілком обґрунтований привід» для введення своїх військ на схід України під приводом «припинення варварських дій українських націоналістів», а також «стабілізації обстановки у зоні конфлікту», зазначає автор і зауважує, що у цьому ж районі України були й інші випадки застосування російських зенітних ракет, які здатні вражати цивільні літаки на крейсерській висоті.

14 липня 2014 року, за три дні до катастрофи рейсу МН17, в Луганській області був збитий транспортний літак ВПС України Ан-26, що летів на висоті 6,5 км, а 16 липня — знищений штурмовик Су-25 на висоті 6,2 км.

Юрій Радковець у своїй статті згадує обставини катастрофи літака президента Польщі 10 квітня 2010 року під Смоленськом.

Літак президента Польщі Качинського Ту-154 рейсу PLF 101 виконував політ по маршруту Варшава-Смоленськ. На його борту була польська військово-політична еліта — урядова делегація, яка прямувала в Катинь для участі у траурних заходах, присвячених пам’яті тисяч польських офіцерів, що потрапили до радянських концтаборів після анексії Радянським Союзом східних районів території довоєнної Польщі і розстріляних НКВС у 1940 році.

Внаслідок краху літака Ту-154 при посадці на аеродромі «Смоленск-Северный» (один із найстаріших аеродромів Росії) загинули 8 членів екіпажу і 88 пасажирів, включно з президентом Польщі з дружиною, останнім президентом республіки у вигнанні Ришардом Качоровським і майже усим керівництво збройних сил Польщі.

Метою Кремля було знищення Качинського як сильного політика, що проводив чіткий і послідовний курс на інтеграцію Польщі в НАТО і ЄС, а також рішуче відстоював національні (польські) інтереси перед Росією.

До речі, поляки вже знайшли факти причетністі росіян до падіння президентського літака.

Москва також причетна до катастрофи 4 жовтня 2001 року над Чорним морем російського пасажирського літака Ту-154М авіакомпанії «Сибір», що виконував рейс SBI 1812 по маршруту Тель-Авів — Новосибірськ. Тоді загинули 66 пасажирів і 12 членів екіпажу.

За загальноприйнятою версією, в т. ч. за висновком Міждержавного авіаційного комітету (МАК — виконавчий орган 11 держав колишнього СРСР /Співдружності незалежних держав/ по делегованих державами функціям і повноваженням у галузі цивільної авіації та використання повітряного простору), літак був випадково збитий на висоті 11 тисяч метрів українською зенітною ракетою комплексу С-200 під час військових навчань у Криму.

На перший погляд, версія начебто виглядала достовірною, що і дозволило Москві розгорнути потужну інформаційну кампанію з дискредитації України. При цьому привід для такої кампанії як ніколи, до речі, співпав з оголошенням Україною курсу на інтеграцію в НАТО і ЄС.

Здавалося б, усе просто, аби знову ж таки не окремі факти, що дозволяють зовсім інакше подивитися на ситуацію. Зокрема, навчання у Криму на початку жовтня 2001 року проводила Україна не одна, а разом з Росією і на російському ж полігоні Опук поблизу Феодосії, за участю спостерігачів від ще семи країн колишнього СРСР.

До виконання навчально-бойових завдань залучалися наземні ЗРК С-300, С- 200, С-125, «Бук» і «Куб», а також бойові кораблі Чорноморського флоту РФ, оснащені морською версією зенітно-ракетних систем «Оса». Стрільба велася по безпілотному літаку-мішені Ту-143, відомому під назвою «Рейс». Усього було випущено понад 20 зенітних ракет різних типів.

Загальне керівництво навчаннями здійснював головнокомандувач ВПС Росії генерал Анатолій Корнуков, який і приймав остаточне рішення про пуск зенітних ракет. Він же відповідав і за їх підрив — у разі промаху по цілі.

В цей же день, одразу після вивчення обставин інциденту, головнокомандувач ВПС Росії генерал Анатолій Корнуков відкинув версію про те, що літак Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем, міг бути збитий ракетою ППО України. За його словами, він добре бачив політ усіх мішеней і роботу ЗРК та винищувачів, тому що спостерігав за пусками ракет візуально, а також за допомогою засобів радіолокаційного контролю. Саме тому він категорично відкидає версію ураження українською ракетою російського літака Ту-154.

До речі, він і надалі так і не змінив свою точку зору, в т. ч. після оприлюднення результатів розслідування усіх (чотирьох!) спеціальних комісій з розслідування причин катастрофи, за що і був звільнений у січні 2002 року з лав Збройних сил Росії в запас.

За даними ж об’єктивного контролю, літак рейсу SBI 1812 зник з екранів радарів о 13:45 за московським часом (мск) приблизно за 280 км на південь від Новоросійська. За знищенням Ту-154 спостерігали з літака Ан-24 «Вірменських авіаліній». Відразу ж після інциденту ряд російських ЗМІ безапеляційно повідомили про знищення літака рейсу Тель-Авів — Новосибірськ українським ЗРК С-200. Надалі потік повідомлень наростав з геометричною прогресією, нагадуючи добре сплановану і завчасно підготовлену інформаційну акцію.

Наші інтереси: 

Москва проводить цілеспрямовану «гібридну» політику, в тому числі й політику повітряного тероризму, що була успадкована Росією від колишнього СРСР. При цьому, переслідуючи свої політичні цілі й інтереси, Кремль аж ніяк не зупиняється перед масовими вбивствами ні в чому не винних людей, в т. ч. і своїх громадян.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чому російські зенітники переплутали літаки, які летіли різними курсами, на різних висотах і з різними швидкостями?

Тому, що Бог любить Україну і рятує її від непотрібних загроз. Цінуймо це.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чому російські зенітники переплутали літаки, які летіли різними курсами, на різних висотах і з різними швидкостями?

Тому, що Бог любить Україну і рятує її від непотрібних загроз. Цінуймо це.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Сьогодні Росія очолила РадБез при ООН.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
Сьогодні Росія очолила РадБез при ООН.

Десь читав в ФБ що до березня головує Україна. Цікаво чи цей час буде використано ефективно?

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.