Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Військові: На складі у Тяньцзіні зберігалися сотні тонн ціаніду

На складі в Китаї, де останніми днями пролунала серія потужних вибухів, зберігалися сотні тонн отруйного ціаніду, заявляють військові. Кількість жертв трагедії збільшилася до 112 осіб.

На складі хімічних речовин у китайському Тяньцзіні, де останніми днями пролунала низка потужних вибухів, зберігалися сотні тонн високозбагаченого отруйного ціаніду. Про це в неділю, 16 серпня, заявив начальник генерального штабу військового округу Пекіна Ші Лузе, повідомляє агенція AFP. За його словами, ціанід був виявлений у двох місцях у зоні вибуху. "За попередніми оцінками, обсяг становить близько кількох сотень тонн", - зазначив військовий офіцер.

Військова група з 217 хімічних і атомних експертів була задіяна ще на ранній стадії після вибухів. Раніше повідомлялося, що на місці трагедії зберігалося 700 тонн ціаніду натрію, зазначається у повідомленні.

Забруднення довкілля

Влада Китаю неодноразово намагалася заспокоїти громадськість тим, що попри підвищення концентрації забруднюючих речовин, повітря в Тяньдзіні є безпечним. Вона навіть заблокувала низку сайтів та повідомлень у соцмеережах за поширення "чуток" щодо екологічної ситуації.

Однак у суботу китайська агенція "Сіньхуа" повідомила, що концентрація ціаніду в стічних водах у 10,9 разів перевищила допустимі норми на наступний день після вибухів. Відтоді вона знизилася, але досі вдвічі перевищує норму, наголошує AFP. Екологи міжнародної організації Greenpeace повідомили, що брали проби поверхневих вод у чотирьох місцях і не виявили високої концентрації хімікалій. Попри це, влада в суботу провела евакуацію населення з прилеглих до аварії районів.

Тим часом, як повідомляється, кількість жертв вибухів збільшилася до 112 осіб. Близько 100 людей залишаються зниклими безвісти, у тому числі 85 пожежників. Хоча влада не виключає, що деякі з них можуть бути серед 88 ще неопізнаних жертв. Крім того, понад 700 людей перебувають у лікарнях. Нагадаємо, у суботу на місці трагедії пролунало ще близько восьми вибухів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи