Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерти про демілітаризацію: У президента є власний план, який він виконує на 200%

Спецтема:

Ця війна вигідна всім, крім українського народу. Порошенко лякає народ України загрозою повномасштабного вторгнення московського війська, але це малоймовірно. Порошенку вигідно тримати народ в страху. Є певні домовленості між українською і московською владою.

Про це та про інше у програмі на тему: «Демілітаризація окремих територій Донбасу, її наслідки військові та гуманітарні. Як це вплине на життя мешканців районів прилеглих до окупованих територій» в ефірі радіо Ера ФМ розповідали Вадим Хомаха, аналітик, керівник проекту Digests & Analytics Ukraine та Ігор Пилявець, військовий експерт.

Ця війна дуже вигідна Європі, тому що це – бар’єр між Європою і Росією,  Україна стала буферною зоною. Зовнішня політика керівництва Україна направлена на те, щоб не робити Україну суб’єктом міжнародних відносин.

На війні заробляють, відзначив Пилявець. Не тільки на контрабанді, але й на продажі зброї, а військомати – на призовниках.  На його думку, демілітаризація під час бойових дій – це нонсенс. Це – якщо не зрада, то «кидок» військовослужбовців, нехтування національними інтересами.

За Мінськими домовленостями Росія не визнана агресором, а навіть виступає у ролі миротворців, бере участь у місії ОБСЄ у якості спостерігачів. І ця місія певною мірою контролюється Росією. Ми маємо шпигунів на лінії зіткнення.

Україна взяла на себе дуже багато зобов’язань з певними термінами виконання. Зокрема, зміни у Конституції мають відбутися до кінця цього року. За цими змінами «ДНР» та «ЛНР» мають бути легалізовані.

Порошенко виконує свій «мирний план» на 200%. Крок за кроком здає територію, починаючи з липня минулого року.

«Коли я вперше побачив на переговорах Медведчука і Шуфрича, то одразу зрозумів, що це договорняк», - каже Вадим Хомаха.

Сьогодні для України вести наступальну війну вже пізно. Донбас насичений російською зброєю. Минулого літа це ще можна було робити. Зараз на Донбасі більше танків, ніж в усій Іспанії чи Франції…

Рішення, яке було прийняте на початку цього року про фактичне відокремлення Донбасу від України та введення прикордонного режиму на лінії зіткнення, дуже обурило жителів Донбасу, в тому числі тих, хто підтримував Україну. Зараз Україна вже не має тієї підтримки. Люди втомилися від війни, вони хочуть, щоб вона припинилася за будь-яку ціну і їм вже байдуже, яка влада буде на їхній території.

На Луганщині, зокрема, в Свердловську, Краснодоні, пішло фінансування з боку Росії. Люди там вже отримують зарплату і пенсії рублями, розповів Вадим Хомаха. Спостерігається вже деяке зрощення з російською економікою.

"Уявіть собі ситуацію, коли ви досить довгий час знаходитеся під впливом російської пропаганди, економічної експансії і кожного дня вас обстрілюють, причому, байдуже хто, вони впевнені, що це Українська армія", - каже він.

Якби в Україні була була нормальна система військової підготовки і високий рівень володіння зброєю громадянами України, а це конче необхідно зараз, таких ситуацій, як в Мукачево, не було б, вважає Ігор Пилявець. Закон про вільне володіння зброєю постійно відкладається тому, що це не потрібно нашій владі, адже незаконна торгівля зброєю приносить великі кошти.

Аудіозапис від 29.07.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи