Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 13

Портрет грядущого Цезаря

На вершину влади має піднятися чоловік, зовсім не схожий на нинішнього типового українця. Розумово і фізично він зобов’язаний багато в чому суперечити нашій зіпсованій національній природі. Але в його українському походженні не повинно бути жодних сумнівів. Цьому суперамбіційному лідеру недостатньо зробитися третім чи восьмим президентом. Він жадає слави найбільшого політика у світовій історії. На менше він не згодний. Матеріальний статок і комфорт його мало цікавлять. Для нього це дрібниці, що лише відбирають час...

автор: Густав Водічка


Десять років незалежності мало що змінили, проте час ілюзій уже минув. Навіть найбільш наївні починають розуміти, що п’ятдесят мільйонів українців нині не можуть висунути продуктивної національної еліти. Все, що бродить у коридорах влади, — це звичайні, нудні, сірі люди, що завчили напам’ять кілька правильних слів “на державній мові”. Ми наперед знаємо, чого від них чекати, що вони скажуть і чим усе це закінчиться. Ми самі зробили цей вибір і нам нічим себе утішити. Ми — причина власної апатії і несмаку.

Утративши потенцію до бунту, ми добре освоїли культуру підпорядкування начальству і його наслідування. Якість об’єкта наслідування найбільше визначає характер нашого розвитку. При цьому ми втратили здатність вибирати прогресивних, талановитих лідерів, а тим більше генеральних реформаторів. Адже у нас вибирає більшість, і обов’язково — схожих на себе. Природно, що люди, схожі на цю більшість — телепні вищого гатунку. Вони є концентраторами негативних властивостей нації, і усе, що вони генерують, здатне тільки погіршувати задавнену хворобу її тіла і душі. Таким чином, ми ризикуємо вічно пристосовуватися до руйнівних наслідків власного слабоумства.

Однак не все так безнадійно. Зачароване коло, що утворилося, можна розірвати. Але це під силу тільки одній людині, яка знає, що нам потрібний не парламент, а лікар-реаніматор. Його психологічний портрет і вчинки можуть укладатися в єдино можливу схему.

На вершину влади має піднятися чоловік, зовсім не схожий на нинішнього типового українця. Розумово і фізично він зобов’язаний багато в чому суперечити нашій зіпсованій національній природі. Але в його українському походженні не повинно бути жодних сумнівів. Цьому суперамбіційному лідеру недостатньо зробитися третім чи восьмим президентом. Він жадає слави найбільшого політика у світовій історії. На менше він не згодний. Матеріальний статок і комфорт його мало цікавлять. Для нього це дрібниці, що лише відбирають час. Його обличчя незвичайно виразне. До свого зовнішнього вигляду він ставиться по-різному, у залежності від ситуації. Він магічно артистичний і вміє себе подати. Він любить приємні запахи, але парфумами користується рідко. Обожнює помірну температуру, сильний вітер і грозовий дощ. Байдужий до “престижних” видів спорту; чиновників, що в погоні за модою грають у великий теніс, вважає жлобами. Із сентиментальних міркувань терпіти не може полювання, але зрідка ходить порибалити. Має потяг до холодної зброї і поважає артилерію. Любить мальовничі руїни, антикваріат, класичний живопис. Цей чоловік має рідкісну ерудицію, він вибагливий у доборі літератури і холодний до авангардного мистецтва. Влада для нього не мета, а засіб для творчості. Досягаючи влади абсолютної, він не боїться її втратити. Ця обставина робить його практично невразливим. У цьому випадку шантаж і погрози можуть тільки підстьобувати.

Очоливши Україну, такий політик почне з порушення її номенклатурних традицій. Всякий опір буде безглуздим, і це відчує кожний. Діяльність колегіальних інститутів влади буде паралізована. Він легко переконає суспільство в тому, що сьогоднішнє колективне мислення українців є деструктивним. Близькі йому люди дістануть заступництво, але кар’єри не зроблять. Вони залишаться у тіні і будуть частиною прихованого життя диктатора. Саме на цих людях він буде випробувати свої нові ідеї і психологічні знахідки. Усякий, хто насмілиться використати особливі відносини з ним у шкурних інтересах, негайно про це пошкодує.

Під владою цього лідера Україна перетвориться на велетенське живописне полотно, на якому будуть виявлені всі її таланти. Свій особистий образ він буде афішувати як наочний приклад. Здійсниться чудо: у найкоротший термін усе населення буде енергетично захоплене його особистістю. Його посмішка, вираз очей, жести, хода, голос будуть випромінювати невичерпну любов до життя і могутній комплекс переваги.

Будучи дотепним і блискучим оратором, він усіх обеззброїть точністю формулювань і ясністю мислення. На його тлі самі знамениті політики будуть виглядати нудотною сірятиною. Рекламуючи розмаїтість своїх захоплень, інтересів і можливостей, він зафіксує у свідомості нації красу універсальної людини. Україна вперше відчує, що значить натиск розуму.

У людей складатиметься враження, що він знаходиться скрізь. Правила і стандарти він замінить власними імпровізаціями, а силою своєї особистості зачарує навіть ворогів. Він не буде мати потреби в нарадах, але гарну ідею не пропустить повз вуха. У державному апараті наступлять часи опричнини. Тільки дисципліновані професіонали, що розуміють творчий задум господаря, займуть керівні посади. Інші підуть у тираж...

Цей диктатор не буде вивчати анкети і рекомендації. Використовуючи свій унікальний, майже надприродний дар психолога, він буде помічати потрібних людей з першого погляду. У кадровій політиці він застосує "систему камертона” — на всі ключові посади будуть посаджені особистості, що резонують його внутрішній хвилі. Багато хто з досі невідомих людей піднімуться з низів на саму гору. Свідомо чи несвідомо, але суспільство почне наслідувати його манеру. Стрімко, на одному подиху будуть проведені реформи, необхідні для процвітання нації. Зникнуть церковні протистояння. Відбудуться могутні зсуви в культурному житті. Корінні зміни переживуть армія і силові структури. Мундир перетвориться на символ престижу.

Весь період його правління буде нагадувати фантастично цікаву виставу. Цього лідера назвуть найбільш яскравим політиком сучасності. Його стиль життя увійде в моду. Буквально все, від його особистих кулінарних рецептів до релігійних проповідей, буде прийняте як одкровення.

Події в Україні привернуть увагу всього світу. Її успіхи у зовнішній політиці будуть величезними. Українці відродяться духом, почнуть пишатися собою і усвідомлять всю безглуздість свого недавнього минулого.

Але тоді, коли націю охопить стан найвищого піднесення, відбудеться неймовірне — диктатор раптово залишить свою посаду. Суспільство буде шоковане і затамує подих. Красивий чоловік, щиро люблений своїм народом, у розквіті творчих сил і слави назавжди зникне з політичної арени. Причину своєї відставки він пояснювати не буде. Одні оголосять його божевільним, інші — святим. Приватне життя і думки колишнього українського вождя ще довго будуть впливати на свідомість людей. Його літературна спадщина зробиться класикою.

Надолужити цю втрату Україна вже не зможе. Але проведені вибори покажуть — нація змінилася радикально. Сеанс інтенсивної терапії себе виправдав.

Джерело: "Народний оглядач" http://www.perehid.kiev.ua/observer/6.html 
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Лідер з’явиться тоді, коли народом опанує ідея Гетьманату. Тоді буде багато лідерів, і це середовище народить "цезаря". Схоже, що зараз до цього йдемо: на зміну нинішньої "УНР" має прийти гетьманат "Українська держава". Біогенетичний закон Української революції

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Лідер з’явиться тоді, коли народом опанує ідея Гетьманату. Тоді буде багато лідерів, і це середовище народить "цезаря". Схоже, що зараз до цього йдемо: на зміну нинішньої "УНР" має прийти гетьманат "Українська держава". Біогенетичний закон Української революції

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

потрібно щоб у людей змінився світогляд

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Сірко Богданович.
0
Ще не підтримано

Світогляд сам не зміниться. Потрібно людям в яких живе прагнення до справедливості і вдосконалення викристалізувати цей світогляд і донести його в маси. Щоб це зробити, кожен з цих людей має бути бути лідером, вміти переконувати і відстоювати свою ідеологію.

націоналісти всіх країн єднайтеся