Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Попи заробляють надприбутки на пійлі без будь-яких документів

Церква веде надзвичайно прибуткову торгівлю спиртним без ліцензій, акцизних марок і навіть чеків. На Великдень навіть непитущі п'ють благодатні вина. Багато вірян уявляють, як набожний священик у монастирському погребі черпає вина з дубової діжки. Однак, піп може "напарити" шмурдяк зі звичайної пластикової бочки.
 

Аби краще й дорожче продалося, отець Микола благословляє до Великодня бочку ароматного кагору. При цьому й сам заробляє двісті гривень. Святі отці - не санепідемслужба. Чим з цієї бочки частуватимуть вірян, його не обходить. Тож піп швиденько святить баклагу, навіть не заглядаючи під кришку. Вода з-під крану, спирт, барвник і ароматизатор. Виходить не кагор, а рідкісний шмурдяк.

Журналісти програми "Гроші" не тільки освятили бодягу в стародавньому Видубицькому монастирі, але й домовились із церквою про початок винного бізнесу. У монастирі мають своїх постачальників, але священик радить не здаватися - церков бо ж багато. Тому "псевдовинороби" їдуть у Бортничі, що під Києвом. Конкуренти і тут попрацювали. Кагор в церковній лавці на будь-який смак. Виробник вина невідомий. Проте коштує церковний кагор ледь не втричі дорожче, ніж у магазинах - майже сотню гривень за літр.

Надзвичайно прибуткова торгівля спиртним без ліцензій, акцизних марок і навіть чеків - це просто мрія для нечесних на руку виноробів-фальсифікаторів. Місцевим монахам пропонують змінити постачальників.
 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Бізнес є бізнес! А православному все одно, що пити. Тим більше "свячене"...

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Бізнес є бізнес! А православному все одно, що пити. Тим більше "свячене"...

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

А як жалюгідно виглядає цей їхній настоятель Варлаам. Паразити опанували святі місця, пов’язані з хрещенням Русі.
За словами Київського Синопсиса (17 ст.), після того, як дерев’яну статую Перуна пустили плисти по Дніпру, люди на березі кричали «видибай», що означало – випливай. Місце, де ідол пристав до берега, сприйняли настільки святим, що там побудували аріянський Видубицький монастир.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!