Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Таращанська гімназія «Ерудит»: Життя преображається – творимо!

У мові всіх, хто причетний до діяльності Таращанської районної гімназії «Ерудит», повинні відтворюватися ясність мислення і реалізовуватися механізм точної передачі інформації. У результаті встановлюватиметься гармонійний простір буття, проявом якого є покращення фізичного самопочуття усього колективу і ефект «притягання» позитивних подій.
Мої вчителі рідної мови були Майстрами. Вони навчили за кожним промовленим словом бачити зміст. Цей зміст не тільки в послідовності букв-кодів, а й в силі наголосу та правильності його виголошування. Таку мудрість я пізніше зустрічала у багатьох інформаційних джерелах як таємну технологію впливу на людей, якою досконало намагалися оволодіти «правителі світу цього». Тому у тривіальному «словом можна убити, а можна й зцілити» справді багатовекторний зміст.

Сучасний школяр-випускник, за умови отримання достойної освіти, повинен розуміти рівні взаємозв’язку в організації Всесвіту: атомне ядро-атом-молекула(йон)–живий організм–соціальний організм (народ). Цілісність народу підтримує відповідне когерентне поле, яке існує в діапазоні акустичних (звукових) хвиль і безпосередньо залежить від того, яка мова і які пісні лунають в народному середовищі.

Тому застосування тактики знищення мови автоматично сприяє знищенню народу. І навпаки. Спілкування саме рідною мовою («рідна» — від слова «рід», тобто всі попередні покоління) дає можливість дійти до глибинних рівнів своєї генетичної пам’яті і відновити життєспроможність. Саме тому могутні держави дбають про збереження власної мови й енергійно протидіють експансії чужих мов. Настав час цю істину зрозуміти й українцям.

Завдяки рідній мові налагоджується гармонійний зв’язок між людською свідомістю і прихованими талантами та здібностями, що дрімають у її підсвідомості. Проте річ не лише в кращих перспективах самореалізації. Рідна мова робить людину могутнішою і щасливішою, оскільки виступає в ролі каналу, через який людина черпає цілющу енергію рідної землі. А українська мова формувалася на конкретній місцевості 30 тисяч років. Відтак, вона перебуває у єдності з цим простором.

Проаналізувавши наш суржик, можна припустити, що причиною української національної слабкості є забруднений інформаційний простір, в якому циркулюють брудні думки, агресивні емоції, брехливі ідеї, спотворені змістовно слова. У сукупності це призводить до деформації здоров’я, бо первинно саме біополе реагує на неправильні думки, посилені неправильними словами. Звідси висновок, що головною причиною хронічних хвороб є не тільки екологічні проблеми. Тому оновлення України і оздоровлення українського народу треба починати з очищення інформаційного простору та повернення словам їхнього справжнього, істинного сенсу.

Згідно з принципом «чисте прагне до чистого» (подібне до подібного), починати таке оновлення кожен повинен з себе. Я, як керівник, більш масштабно виставляю посилені вимоги щодо чистоти мови не тільки до себе, а й до колективу вчителів і дітей. У мові усіх, хто причетний до діяльності Таращанської районної гімназії «Ерудит», повинні відтворюватися ясність мислення і реалізовуватися механізм точної передачі інформації. У результаті встановлюватиметься гармонійний простір буття, проявом якого є покращення фізичного самопочуття усього колективу і ефект «притягання» позитивних подій. Це стратегічна мета, яка тільки на старті своєї реалізації.

Утім, перші її прихильники вже відгукнулися. Мама учениці гімназії Зіньковської Марії склала список найбільш вживаних іншомовних слів і запропонувала дітям та дорослим замінити його правильним. Ось що вийшло:

Заболіла – захворіла, кофе - кава, догадатися - здогадатися, позорить - ганьбити, заказати - замовити, проявляти інтерес – виявляти цікавість, відкривати - відчиняти, треба – потрібно, не хватає - не вистачає, нравиться - подобається, попортить – попсувати, благодарність – вдячність, простудитися – застудитися, чогось – чомусь, любиме – улюблене, помогать – допомагати, держи – тримай, з приводу – з нагоди, одобрять – схвалювати, бумага – папір, бистро – швидко, зонтік – парасолька, краски – фарби.

Отже, це початок великої роботи мого колективу над тим, щоб стати сонячними, енергійними, активно творчими і здоровими. Адже: яка мова, таке й мислення, а яке мислення, така й поведінка.

Тому й надають мені впевненості у майбутньому наші молодші гімназисти, які після ранкової зарядки у школі налаштовуються на новий день і проголошують разом з вчителем життєстверджуючі тексти:

НОВИЙ ДЕНЬ ЗОРЯ СВІТАНКУ СОНЦЕ УСМІХАЄТЬСЯ ПРОМІНЬ В НЕБІ ВИГРАЄ ЖИТТЯ ПРЕОБРАЖАЄТЬСЯ ТВОРИМО!

ДОБРІ СЛАВНІ СВІТЛІ ЯСНІ СОНЯЧНІ ЯСКРАВІ ЗІРКАМИ ПАЛАЮЧІ ДО СВІТЛА РУХАЄМОСЬ!

ПЛАНУЄМО МАЛЮЄМО РЕАЛІЗУЄМО ЕНЕРГІЮ ПОДІЇ МАТЕРІАЛІЗУЄМО ЗАКОНІВ ВСЕСВІТУ ДОТРИМУЄМОСЯ НАДИХАЄМО!

Проголошені вище думки не є моїм власним інтелектуальним надбанням. Вони продуковані різними відомими українцями й складають цілісне світоглядне надбання нації. Спрощуючи їх, досить зрозуміти одне: для кожної людини найкращою є рідна мова.


В тему:

Режим самовідновлення. Натисни кнопку!

Центр і периферія, або пробудження Пульсара

Де знайти нову еліту?

Золоте правило етики, або Залізний закон розплати

2011 – рік Українського дракона

Фільм "Арійський стандарт" - прорив в українську свідомість!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи