Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Поляки створили нову снайперську гвинтівку (фото)

Світ:

Польське підприємство OBR SM Tarnow закінчило складання першого дослідного зразка нової снайперської гвинтівки Alex-338 калібру 8,6 міліметра, яка доповнить ті, розроблені для збройних сил Польщі стрілецькі комплекси Bora (Alex-762) і Tora (Wilk) під патрони 7,62x51 і 12,7x99 міліметрів відповідно. Про це повідомляє Altair.
Проектування гвинтівки Alex-338 було завершене на початку цього року. Офіційна презентація нової розробки відбудеться у вересні в рамках збройової виставки в місті Кельце (Польща).

Снайперська система Alex-338 спеціально створювалася під потужний патрон .338 Lapua Magnum калібру 8,6x70 міліметрів, який є оптимальним варіантом для ефективного ведення вогню по живій силі противника, зокрема в бронежилетах, на великих відстанях (1000-1500 метрів) з відносно легкої зброї.

Досі Військо Польське стрілецьких комплексів такої конструкції не мало. Розробка нової снайперської гвинтівки, що займає проміжне положення між легкою Bora (Alex-762) і великокаліберною Tora (Wilk), пояснюється, по-перше, необхідністю досягнення переваги над супротивником, озброєним системами калібру 7,62 міліметра, а, по-друге, іншим призначенням порівняно з системами калібру 12,7 міліметра. Останні переважно використовуються для ведення вогню по слабкозахищеній техніці, до того ж вони поступаються щодо точності гвинтівкам, призначеним безпосередньо для враження живої сили.

Гвинтівка Alex-338 має незначні зовнішні відмінності від Alex-762. На ній застосовані патронник іншої конструкції і подовжене ложе. При цьому довжина ствола становить ті самі 660 міліметрів. Alex-338 важить 6,5 кілограма, що на 0,4 кілограма більше попередника. Розрахований на п`ять патронів магазин запозичений з 8,6-міліметрової снайперської гвинтівки TRG-42 фінської компанії Sako.


В тему:

Лицарі Срібної кулі Партії снайперів

Точність — ввічливість снайперів

Де відповідає більше одного, там не відповідає ніхто

Що робити з Міністром охорони здоров’я і ВООЗ?

Партія снайперів вимагає смертної кари для керівників МОЗ — за примусову вакцинацію!

Партія снайперів – жарт, що стає народним рухом

Створено сайт Маленької партії снайперів

10 патронів — і в Україні буде порядок!

Ініціативи Партії снайперів

Нова Угода партії снайперів
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи