Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Вигадки президента Путіна: 10 неправдивих тверджень про Україну

Такої брехні, до якої вдається Росія, щоб виправдати свої незаконні дії в Україні, світ не бачив з часів дивовижних російських казок. Держдеп США опублікував спростування 10 неправдивих тверджень про Україну, якими оперує президент Росії Володимир Путін, проводячи військову інтервенцію в Україні. 

Спростування розміщені на сайті Держдепу під заголовком "Фантазії президента Путіна: 10 неправдивих заяв про Україну".

"Такої брехні, до якої вдається Росія, щоб виправдати свої незаконні дії в Україні, світ не бачив з часів дивовижних російських казок. Як писав Достоєвський, "Формула "два плюс два дорівнює п'яти" не позбавлена своєї привабливості", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Потім Держдеп наводить 10 висловів Путіна, що "виправдовують російську агресію в Україні", а потім факти, які спростовують висловлювання російського президента.

1. Путін каже: російські війська в Криму лише захищають російські військові сили. А інфраструктуру і військові об'єкти в Криму захоплюють "групи самооборони громадян", а не російські війська.

Факти: всі дані свідчать про те, що співробітники російських спецслужб знаходяться в самому серці антиукраїнських сил в Криму. Ці люди носять уніформу без відзнак, але при цьому керують транспортними засобами з російськими військовими номерами і вільно ідентифікують себе як російські сили безпеки, відповідаючи на запитання міжнародних ЗМІ та українських військових. Більш того, ці люди мають зброю, яка, як правило, не доступна для цивільних осіб.

2. Путін каже: дії Росії узгоджуються з Договором про дружбу 1997 між Україною і Російською Федерацією.

Факти: угода 1997 року вимагає від Росії поважати територіальну цілісність України. Військові дії Росії в Україні, які дали їм оперативний контроль над Кримом, є явним порушенням територіальної цілісності і суверенітету України.

3. Путін каже: опозиція не реалізувала угоду від 21 лютого з відстороненим українським президентом Віктором Януковичем.

Факти: в угоді від 21 лютого викладено план, згідно з яким Верховна Рада повинна прийняти законопроект, щоб повернути Конституцію 2004 року і відповідно конституційну систему з центром влади у парламенті. Згідно з умовами угоди, Янукович повинен був підписати відповідний законодавчий акт протягом 24 годин. Однак Янукович відмовився це зробити. Замість цього він упакував своє майно і втік, залишивши свідоцтва широкомасштабної корупції.

4. Путін каже: уряд України нелегітимний. Янукович, як і раніше, є законним лідером України.

Факти: 4 березня сам Путін визнав той факт, що Янукович "не має політичного майбутнього". Після того, як Янукович втік з України, навіть його власна Партія регіонів повстала проти нього, проголосувала за його відсторонення від посади Президента і підтримала новий Кабмін. Новий Кабмін України був затверджений демократично обраним українським парламентом - 371 голосом (82% голосів).

5. Путін каже: в Україні гуманітарна криза і сотні тисяч українців біжать в Росію в пошуках притулку.

Факти: на сьогоднішній день немає абсолютно жодних доказів гуманітарної кризи. Немає також жодних доказів про потік біженців, які рятуються з України у Росії. Міжнародні організації провели перевірку на місцях, поспілкувалися з українськими прикордонниками, які також спростували ці твердження. Незалежні журналісти, що були на кордоні, не повідомили про потік біженців.

6. Путін каже: етнічні росіяни перебувають під загрозою.

Факти: за винятком російської преси та російського державного телебачення, ніде більше немає повідомлень про те, що етнічні росіяни перебувають під загрозою. Новий український уряд поставив пріоритетом встановлення миру і примирення з самого початку. В.о. Президента Олександр Турчинов відмовився підписати закон, що обмежує використання російської мови на регіональному рівні. Етнічні росіяни та російськомовні громадяни подали петиції, які підтверджують, що їхні громади не піддавалися погрозам. Крім того, після створення нового уряду в Києві встановилася спокійна обстановка. Там немає сплеску злочинності, мародерства і ніякої помсти політичним опонентам.

7. Путін каже: російські бази знаходяться під загрозою.

Факти: російські військові об'єкти були і залишаються в безпеці, і нова українська влада зобов'язалася дотримуватися всіх чинних міжнародні угоди, в тому числі тих, які стосуються російських баз. А ось українські бази в Криму знаходяться під загрозою з боку військових РФ.

8. Путін каже: в Україні були масові напади на церкви і синагоги в південній і східній Україні.

Факти: українські релігійні лідери в країні заявили, що не було жодного випадку нападів на церкви. Всі церковні лідери України, включаючи представників Української православної церкви Московського патріархату, висловили підтримку новому політичному керівництву, закликавши до національної єдності. Єврейські групи на півдні та сході України повідомляють, що вони не зафіксували зростання проявів антисемітизму.

9. Путін каже: Київ намагається дестабілізувати Крим.

Факти: тимчасовий уряд України виступив із закликом до діалогу. Водночас російські війська вийшли за рамки своїх баз, щоб захопити політичні об'єкти та інфраструктуру в Криму. Уряд у Києві негайно вислав посланців, щоб розрядити ситуацію. Останньому з посланників Петру Порошенку було заборонено входити в кримський парламент.

10. Путін каже: Рада перебуває під впливом екстремістів або терористів.

Факти: Рада є найбільш представницькою установою в Україні. Закони там приймаються переважною більшістю, в тому числі за участю представників Східної України. Крайнє праве крило ультранаціоналістичних груп, представники якого брали участь у відкритих сутичках з правоохоронцями під час Євромайдану, в Раді не представлено. Там немає жодних ознак, що українська влада буде проводити дискримінаційну політику, а, навпаки, вони публічно заявили про те, що будуть діяти з точністю до навпаки.

Це не вперше США спростовують приводи під якими Росія розпочала окупацію Криму. Цього тижня на офіційній сторінці посольства США в Росії опубліковано інформацію про те, чому військова інтервенція Росії в Криму є незаконна і всі приводи під якими російські війська увійшли на чужу території є надуманими.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Творимир Здобудьволя's picture
0
No votes yet

В Кремль терміново потрібні спеціалісти по зв"язках з реальністю...

Немає релігії понад істину

Comments

Творимир Здобудьволя's picture
0
No votes yet

В Кремль терміново потрібні спеціалісти по зв"язках з реальністю...

Немає релігії понад істину

Вакула Коваль's picture
0
No votes yet

Афонські старці наклали АНАФЕМУ на "біснуватого" Путіна, патриарха Кірілла і українських зрадників.
До речі, в українському Афоні теж були проблеми з російськомовними ченцями. Може, це протверезить росіян. Піде нова хвиля інших настроїв.

VAKULA

Все Випадково's picture
0
No votes yet

Оголошення Афоном анафеми на Путіна і інших (відео):
http://3oko.com.ua/afonski-startsi-naklaly-anafemu-na-putina-i-patriarha-kyryla.html/

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Додав відео про брехню Путіна.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!