Петро Підкова's picture
Петро Підкова
  • Visits: 9
  • Hits: 10

Перехід-IV №6 (2001)

Світ:

Арійська метацивілізація - головний посил чергового випуску журналу нової еліти Перехід-IV (№6, 2001 рік). У цьому номері грунтовно освітлюються такі фундаментальні питання як: нова структура української держави;  раси, інтелект, спадковість; розпад імперій; атомна енергетика тощо.
Пропонуємо деякі статті, що й сьогодні актуальні.

obklad-6-1.jpg

Перехід-IV №6 (2001)

До розробки нового адміністративно-територіального поділу України

Оптимальний адмініістративно-територіальний поділ (АТП) завжди є основою процвітання держави.
У цій статті директор Центру інформаційних проблем територій НАН України (2001 рік) Петро Жук пропонує своє бачення на той час (2001 рік) нового АТП України. Від мети нового АТП України, її обгрунтування та критеріїв поділу, до таблиці проекту АТП.

 

                 

Споріднені статті на НО


“Перехід-IV” в Європейському Університеті

20 лютого 2001 р. у приватному Європейському Університеті фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу відбулось урочисте відкриття Кабінету української культури, співорганізатором якого виступив журнал нової еліти “Перехід-IV”.
Зі вступним  словом до студентів звернувся ректор університету професор Іван Іванович Тимошенко... Після виступу ректора головний редактор журналу “Перехід-IV” Ігор Володимирович Каганець познайомив слухачів з концепцією журналу і його спрямованістю на формування нової української нації і нової української держави — сильної, здорової і одухотвореної. 

 

                 

Споріднені статті на НО


Раси, інтелект, спадковість

Публікація праці “Арійський стандарт” у №2(4)-2000 нашого журналу спричинила певний суспільний резонанс, гострі запитання і зацікавлене обговорення. Особливий інтерес викликала висловлена у цій праці гіпотеза про зв’язок між великими расами (як цілісними підсистемами людства) і домінуючими в них психоінформаційними рівнями розвитку: негроїдна — рівень 1 (“рівень особистого досвіду”), монголоїдна — 2 (“рівень колективного досвіду”), європеоїдна — 3 (“рівень творчості”). А як на цю проблему дивиться сучасна академічна наука?  Чи справді існує виразна залежність між спадковістю (расою) і особливостями мислення, наприклад, пізнавальними здібностями? На ці питання відповідає Олександр Олександрович Нейфах — дійсний член Російської Академії природничих наук, завідувач лабораторії біохімічної ембріології Інституту біології розвитку Російської Академії Наук (2001 рік), автор близько 200 статей і п’яти книг російською та англійською мовами.

 

                 

Споріднені статті на НО


Ліберальний  тоталітаризм

"Дехто може здивуватися: як можна об’єднувати такі протилежні за своєю суттю явища, як лібералізм і тоталітаризм, свобода і диктатура? Однак, простеживши історію розвитку політичного лібералізму, будь-який неупереджений дослідник може дійти висновку, що ідеологія лібералізму містить у собі усі передумови, які необхідні для створення тоталітарного суспільства...
...  подолання політичного лібералізму (пошук альтернативи для нього) повинне розпочатися саме з подолання соціального механіцизму. Потрібен новий поворот до органічного сакрального суспільства. Побудова такого суспільства неможлива без повернення до традиційних духовно-релігійних цінностей, відновлення розуміння природи і суспільства як складових частин єдиного ієрархічного божественного ладу, на усеосяжних засадах якого тільки і можливо взаємоузгодити принцип безумовної свободи особистості і принцип суспільних зв’язків."
- Олександр Маслак, політолог, Київський Національний Університет ім. Тараса Шевченка.

 

                 

Споріднені статті на НО


Національне самовизначення і територіальна цілісність

"Принцип національного самовизначення є ключовою теоретичною підставою гуманістичної національної політики, основаної на принципах рівності онтологічних статусів всіх без винятку етнонаціональних спільностей, що замешкують Землю, і на праві кожної з них на реалізацію свого соціокультурного потенціалу. Поза цим принципом неможливий справжній демократизм і паритетність у міжнаціональних відносинах. Більше того, поза цим принципом неможливе здійснення суверенітету особистості, оскільки неможливе дотримання індивідуальних прав людини без дотримання колективних прав тієї етнокультурної спільності, до якої ця людина належить." - політолог Богдан Харахаш.

 

                 

Споріднені статті на НО


Етнополітична карта світу XXІ століття

Відомо, що в умовах кризи найперше починають давати тріщини і розвалюватися на друзки нежиттєздатні структури, протиприродні утворення, соціальні химери. До таких належать імперські й поліетнічні утворення. Тож не випадково, що сьогодні вони переживають обвальне загострення проблем і суперечностей. Розпад СРСР, Ефіопії, Югославії та Чехословаччини — це лише перші ластівки глобального процесу. На черзі — Російська Федерація, США, Китай, Великобританія, Індія, Іспанія, Бельгія та багато інших. Сепаратизм, дезінтеграція старих і виникнення нових держав будуть одним із визначальних чинників суспільного розвитку вже найближчого майбутнього.

Пропонуємо фрагменти, присвячені Росії та США, з книги «Етнополітична карта світу XXІ століття», творцями якої були Петро ЖУК, Назар МАЗУР, Роман СОЛОМОНЮК та Роман ТУРЧАК з аналітичного центру "Поступ" (Львів, 2001 рік).

                 

Споріднені статті на НО


Русскiє i москалi

"Виношу на суд читаючої спільноти деякі, може, небеззастережні, термінологічні міркування навколо русскіх і москалів . Через використання москалями русского язика і надзвичайно активне пропихання його ними всюди та базування їх (москалів) на російській території частенько виникає несправедливе ототожнювання русскіх із москалями. Це слугує постійною потужною підпорою москалям в їхній злочинній діяльності та джерелом свого поповнення новим кадровим потенціалом і свіжим гарматним м’ясом. Не намагаючись детально відстежувати історичні джерела виникнення русского народу та злочинної зграї москалів різнонаціонального походження, спробуємо дещо прояснити змістове наповнення  цих термінів на теперішній момент.(2001 рік)" - Олександр ФРАНЧУК, незалежний дослідник.

                 

Споріднені статті на НО


Атомна енергетика природної безпеки

Творча робота вченого секретаря журналу "Перехід-IV" Володимира ЩЕРБИНИ про "мирний атом".
Чимало цікавих фактів про атомну енергетику та перспективи її розвитку автор висвітлює.
Ось з якими висновками маємо можливість ознайомитися:
 •    Велика енергетика потребує поступової відмови від теплових електростанцій і переходу на екологічно чистіші (зокрема ядерні) методи отримання енергії.
•    Орієнтація ядерної енергетики тільки на теплові реактори не вирішує багатьох проблем, як-от: залежності від постачальників збагаченого урану, переробки і збереження відходів, обмеженості світових запасів 235U.
•    Уявляються необхідними участь України в міжнародному проекті Мінатома Росії «реактор природної безпеки» та запровадження в Україні передових ядерних технологій, насамперед швидких реакторів.
•    Беручи участь у вищезгаданому проекті, Україна повинна мати програму превентивних заходів на випадок невиконання Росією своїх міжнародних зобов’язань під час її можливої внутрішньополітичної дестабілізації.
...(2001 рік)

                 

Споріднені статті на НО


!Хай Буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Світ Зелений's picture
0
No votes yet

на жаль посилання на завантаження журналу не працюють

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Comments

Світ Зелений's picture
0
No votes yet

на жаль посилання на завантаження журналу не працюють

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Еней Харалужний's picture
0
No votes yet

!Дуже дякую за цінну інформацію та пророблену роботу!!!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Ми змінили систему завантаження. Незабаром посилання працюватимуть.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Оксана Лутчин's picture
0
No votes yet

Велика робота, можна почерпнути багато цікавого. Дякую.
Зауваги:
“грунтовно освітлюються такі фундаментальні питання як: нова структура “ - грунтовно висвітлюються такі фундаментальні питання, як нова структура... освітлюватись може кімната.
Обгрунтування, грунтовно й інші— з буквою ґ, тобто ґрунтовно.

Творімо разом мову Сенсар!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Дякую за велику роботу. Чекаю можливості завантажувати.
+++

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)