Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 8
  • Hits: 9

Модель психіки ІЛІ - Бальзак

Інтуїтивно-Логічний Інтроверт    3 квадра
Псевдонім - Бальзак Коректор
Тварина - ведмідь Меланхолік
 
Критик. Іронічний, песимістичний буркотун. Архітектор
Ірраціональність Не дотримується планів: «На те і плани, щоб їх змінювати». Не терпить дріб'язкової регламентації вчинків, вважає, що не існує універсальної науки життя: є тільки обставини і особистості. Прагне зберегти незалежність. Дратує, коли чіпляються, нав’язуються з дрібницями і вимагають закінчити почате за будь-яких умов. Почуває себе краще, коли працює над власним проектом.

Інтровертність Ставлення до самого себе стає об'єктом роздумів; вважає, що людина не досягає щастя тому, що не знає, в чому воно полягає. Скромний, тримається на других ролях або у затінку, поводить себе спокійно і стримано. Нерідко приховує свою скромність під маскою зарозумілості, має серйозний і зосереджений вигляд, поринає у свої думки, нерідко буває мовчазним, непривітним, буркотливим. Очі великі й сумні, не говорить компліментів, складається враження, що він недосяжний.

1. Інтуїція часу

Гостро відчуває ситуацію  і її розвиток. Має сильну інтелектуальну уяву. Попереджає про небезпеку, застерігає від неприємностей, відмовляє від нерозсудливих вчинків, не квапить події. Продумує завчасно на десять ходів наперед, однак діє, керуючись інтуїцією, чуттям, емоціями. Цікавиться історією, надихається образами її великих героїв, голоси яких нібито чує. Для нього не пустий звук такі поняття, як батьківщина, обов'язок, властива ностальгія. Може не носити годинник та взагалі обходитися без нього.

2.Логіка ділова

Прагматик і педант, практичний песиміст. У діловій активності потайний та обережний: ніколи не дасть певної згоди, навіть коли знає, що справа йому під силу. Майстер вигадувати різні способи дій. Правильно діє навіть у зовсім немислимій ситуації. Вважає за доцільне вносити в свої дії елемент таємничості, дивує несподіваністю своїх вчинків. Воліє, щоб його не чіпали: не терпить ні порад, ні допомоги, коли працює.

3. Сенсорика відчуттів

Хоче не виснажуватися, відчувати себе комфортно з приємними, цікавими людьми. Дратується, коли порушують спокій і розслаблення. Важко оцінити характер фізичних відчуттів – як власних так і чужих. Може недооцінити сигнали, що посилає організм і захворіти, а може навпаки, переоцінити свою або чужу хворобу. Гурман. Висуває завищенні вимоги до якості і свіжості їжі, консервативно ставиться до питань побуту. Не звертає увагу на те, як виглядає, особливо у періоди депресій. Тяжіє до простого стилю. Вдома оточує себе звичними предметами. Любить  природу, яка розслабляє, заспокоює. Має потребу у піклуванні від близьких.

4. Етика поведінки

Не любить просити або торгуватися. У почуттях постійний, не схильний до пригод. Тримається спокійно і коректно, справляючи враження м’якої, ввічливої і врівноваженої людини. Якщо людяний підхід, не відмовляє у проханні. Схильний до песимістичного сприйняття світу, уникає радикального вирішення проблем. Скептично ставиться до починань, які вимагають великої затрати енергії та ентузіазму. Проблема - отримання внутрішньої рівноваги. Не любить, коли виводять із стану розслабленості: цінує спокій і стабільність.

5. Сенсорика вольова

Поважає людей сильних: їх силовий тиск діє заспокійливо,подобається прояв волі та рішучості без зайвих емоцій. Не вміє тиснути на людину. Побут важко організувати, хоче мати захист і знаходиться біля тієї людини, яка готує, гарно все робить. Скупий, робить заощадження.

6. Етика емоцій

Майже ніколи не виявляє емоцій, оберігає від них своїх близьких. Певен, що надто сильні пристрасті несуть загибель. Дуже не любить крику, на сльози та істерику реагує просто - йде геть. Противник ницих розваг, що викликають "дешеві" емоції. Якщо хтось подобається - не виказує, вміє вилити цебер води на ентузіаста, але вміє і згасити відчай, коли іншим не щастить, коли все падає з рук, а доля здається ворожою. Під властивою йому льодовою маскою незворушності прихована чуйність. Добросердний песиміст, негативізм і насмішкуватість уживаються з природною добротою і лагідністю. Чітке розуміння консерватизму людської натури становить основу його песимізму.

7. Інтуїція можливостей

В глибині душі прагне сперечань з долею, ризику. З окремих вчинків людини складає мовби діючу модель, узагалі все знає заздалегідь. Розуміє психологію людей, прогнозує їхні дії, вчинки. Здатен викрутитися з будь-якого становища.

8. Логіка структурна
Глибокий аналітик: скрупульозний аналіз позбавлений самообману, властиві своєрідна гостра іронія і гумор з відтінком "чорного", не любить палких ентузіастів.Вивчає життя шляхом спостережень та умовиводів частіше, ніж на особистому досвіді. Міркування про життя відверто реалістичні і навіть цинічні. Вкладає ґрунтовність у всі свої думки. Майстер діалогу: як правило, дає партнерові можливість говорити, а сам висловлюється лише у найбільш слушний момент. 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...