Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Чому влада не довіряє українському Донбасу?

Світ:

Кадри вирішують все. Знаменита фраза «вождя народів» зараз,як ніколи раніше, актуальна на територіях Луганської і Донецької областей, які наразі контролюються силами АТО. При владі там і досі ті самі люди, які виконували вказівки Партії регіонів і КПУ, ті самі, що влаштовували незаконний референдум 11 травня.

До діяльності державних органів влади, які повинні докорінно змінити ситуацію в цих регіонах і зробити все можливе, щоб природно, а не штучно інтегрувати ці території в єдиний загальнодержавний простір, питань більше ніж відповідей. 

Як повідомляють активісти, екс-депутат міськради Дебальцево від Народної партії Дмитро Другашов, який зараз займається арештами проукраїнськи налаштованих людей в м.Дебальцево, на «віджаті» кошти вчить сина в Харківській юракадемії.

Секретар Дебальцевської міськради Олександр Папаіоану обіймав цю посаду, коли зайшли «козаки», потім 5 місяців перебував на цій же посаді при українській владі, а тепер він знову працює на сепаратистів.

Світлана Дремлюк, яка була оголошена в розшук як сепаратистка, 5 місяців відповідала за гуманітарну допомогу від України в Дебальцевому. Зараз вона прислужує сепаратистам. Всі ці люди зараз здають терористам проукраїнські налаштованих громадян.

На Луганщині коїться те ж саме. Міський голова міста Попасна, екс-комуніст, який свого часу перебіг до регіоналів, Юрій Онищенко перебрався на окуповану територію. Перед цим Онищенко потрапив під прес бойовиків і сам втік в Артемівськ до батальйону "Донбас". При вступі українських військ в місто заклав всіх сепаратистів з конкуруючої банди, а на початку лютого, коли почався новий наступ бойовиків, Онищенко втік з міста до ЛНРівців і зараз на сепаратистському стаханівському телеканалі дає інтерв'ю, в яких заявляє, що місто обстрілюють ЗСУ, і якби українські військові пішли з міста, то жертв серед цивільного населення вдалося б уникнути.

Призначений на початку травня 2014 головою Сватівської райдержадміністрації Олексій Борзило є активним учасником місцевого «Антимайдану» і депутатом райради від «Партії регіонів».За свідченням місцевих патріотів в період Євромайдану Борзило брав активну участь у мітингах і акціях, організованих місцевим відділенням «Партії регіонів», закликав Віктора Януковича «вжити всі законні і незаконні заходи» щоби ліквідувати Майдан у Києві.

Голова Сватівської райради, яра регіонала Т. Бервено, для, якої всі галичани – бандерівці і фашисти

Воєнкомат Лисичанська очолив Руслан Сика, колишній керівник захопленого бойовиками Первомайсько-Попаснянського воєнкомату. До речі, він є депутатом Первомайської міської ради від Партії регіонів.

До 25 березня заступником губернатора Г. Москаля був регіонал В. Грицишин. І така сама картина майже по всім кабінетам ОДА – їх зайняли ті, хто працював з можновладцями, які доклали «зусиль» до війни в регіоні.

Без зміни кадрів при владі ми не зможемо перемогти. Але кадрові зміни мають носити реальний, а не декларативний характер. Навіщо тасувати засмальцьовану колоду, якщо можна взяти на посади нових спеціалістів, не помічених в співробітництві з колишньою владою? І для цього не треба призначати заступником Луганської ОДА житомирського підприємця Михайла Пухтаєвича, який є зятем колишнього губернатора Житомирщини та видного діяча Партії регіонів Сергія Рижука.

Не треба ставити головою Кремінської РДА одеситів – нагадаю, на цій посаді одесита Олександра Сомова замінив мешканець того ж таки міста Олександр Горін. На Луганщині є справжні патріоти і фахівці, які успішно працювали б на керівних посадах. Але складається таке враження, що їх навмисне не допускають до цих посад.

У мене питання до пана Президента – Ви хочете, щоб Донбас був українським? Так дайте йому шанс зробити це власними силами

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...