Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Засновник Tesla запустить у космос 700 супутників для роздачі інтернету

Ілон Маск вступає у змагання з компаніями Google та Facebook. Відомий американський підприємець Ілон Маск, що заснував компанію з виробництва електромобілів Tesla і космічну корпорацію SpaceX, готує новий амбіційний проект. 

Про це повідомила газета The Wall Street Journal.

Маск планує відправити на навколоземну орбіту близько 700 невеликих телекомунікаційних супутників, які забезпечуватимуть доступ до інтернету по всьому світу.

Даний проект Маск планує реалізувати спільно з колишнім топ-менеджером Google Грегом Уайлером, що має великий досвід роботи в супутникової галузі. Компанії Уайлера WorldVu Satellites належать права на великий блок радіочастот.

Як пише газета, партнери розраховують відправляти в космос апарати вагою не більше 113 кг, що в два рази менше ваги найменших телекомунікаційних супутників, що працюють зараз на орбіті.

Крім того, очікується, що апарати Маска і Уайлера будуть набагато дешевші за нинішні аналоги: їх вартість не буде перевищувати мільйона доларів. Планується, що доставляти супутники на орбіту будуть ракети компанії SpaceX Falcon 9.

Якщо партнерам вдасться відправити на орбіту 700 апаратів, то їх супутникове угруповання буде в десять разів більше, ніж у найбільшого в світі оператора супутникового телефонного зв'язку - американської компанії Iridium Comminications.

Якщо Маск, статок якого оцінюється в 9,6 мільярдів доларів, дійсно вирішить зайнятися наданням послуг інтернет-зв'язку за допомогою супутників, то йому доведеться вступити у змагання з компаніями Google і Facebook, які вже розробляють плани доставки інтернету в найвіддаленіші куточки земної кулі за допомогою повітряних куль і безпілотників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Миро Продум's picture
0
No votes yet

У Просторі волі ми самі все контролюємо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Comments

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Диктаторські режими будуть старатися "глушити" такий інтернет....

Вірю в те, що розумію.

Славко Терен's picture
0
No votes yet

або це може бути частиною втілення проекту тотального контролю (слідкування) за населенням...

Реальність є те, в що ми віримо!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

У Просторі волі ми самі все контролюємо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Вже була подібна новина про інтернет на весь світ, але питання про те хто забезпечить людей пристроями для виходу у нет, залишається все ще і досі відкритим..
Для прикладу більшість голодних нігерів навряд чи зуміють користуватися тим нетом, хоча заможні звісно що так) Ну і такий приклад по всій планеті, позаяк навіть у самі Європі є кучу бомжів і т.д. і т.п.
Тому для чого роблять такі собі наче безкоштовні подарунку для людей мені наприклад дуже цікаво було б зрозуміти)
Адже наразі поки що є одна більш менш дієва версія, а саме таки дійсно контроль людей=))