Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 2
  • Hits: 3

Війна з Росією має тільки військове рішення

Категорія:

Спецтема:

Що таке Мінські домовленості з точки зору національного або міжнародного права? У нас проходить анти-терористична операція, яку проводить СБУ, а їй допомагають інші силові структури. Ціі домовленості - абсурд, непояснюваний з юридичної точки зору. 

Таку думку в ефірі радіо Ера FM висловив Василь Лаптійчук, директор Інституту Росії, експерт з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Він вважає, що влада імітує свою діяльність, її дії нагадують театр абсурду.

Відведення важких озброєнь перетворюється на профанацію. А заклик голови МЗС РФ Лаврова щодо запровадження санкцій проти Києва у зв'язку з невиконанням Мінських домовленостей можна було б спрогнозувати. На жаль, зовнішньо-політичне відомство України цього не зробило. 

Сісти за стіл переговорів з агресором, не маючи при цьому військових аргуменів є ознакою неминучою поразки, вважає експерт. Мати переговори з Росією не можна було. Хіба що за участю гарантів безпеки України згідно з Будапеським меморандумом - а це США і Велика Британія. "Може, хоч вони б втримали Україну від ганебної здачі наших інтересів" , - каже Лаптійчук.

Наша зовнішня політика реактивна. Ми лише реагували і продовжуємо реагувати, а не діяти.

Європа дуже хоче зняти санкції з Росії. 300 тисяч німців працюють на російський ринок - у них проблема. Але зняття санкцій з Росії означає кінець Україні.

Лаптійчук вважає, що проблема не в Путіні, а у великій російській проблемі. Єдиною об'єднавчою ідеєю росіян є ідеологія, так званий Рускій мір. Україна є загрозою Російської державності. 

Наявність України як держави ставить під загрозу існування Росії як держави. Згідно з дослідженням центру Гумильова народи Китаю і Російської Федерації і Фінляндії є одним і тим самим народом з так званим китайським геном, і не мають ніякого відношення до українців, білорусів, поляків, литовців та інших слов’ян. Задача Росії – утримати Україну не просто у своїй сфері впливу, але як частину тотожної території. І за часів царської Росії, і за часів Радянського Союзу, і за часів нинішньої Єльцинсько-Путінської Росії головною задачею Росії було контролювати Українську історію. Незаплежна Україна представляє загрозу Росії. Це – проблема не Путіна, я проблема триватиме, поки хтось з двох не зупиниться.

Україна не може зупинитися – вона може тільки бути знищеною Росією. Росія також не може зупинитися, бо якщо вона зупиниться, то буде знищена зсередини.  В них немає іншого шляху, ніж завоювати Україну, поставити Київ на коліна і поступово інтегрувати до себе.

 

Слухайте тут: аудіозапис від 11.03.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Є пропозиції?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Comments

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Є пропозиції?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Віктор Макаренко's picture
0
No votes yet

Так! Вільна Україна!