Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 2
  • Hits: 2

Вчителі провалили ЗНО: правильно виконали всі завдання в тестах не більше 5 %

Світ:

Під час експерименту вчителі загальноосвітніх шкіл мали скласти тести ЗНО, які були використані під час проведення зовнішнього оцінювання в 2008-2012 роках. 76 педагогів із загальної кількості учасників семінарів-практикумів не змогли виконати більше 25 % завдань.

Ігор Лікарчук, директор Українського Центру Оцінювання Якості Освіти, повідомив про невтішні результати, які показали вчителі під час спроби скласти тести ЗНО.

В одній з областей України, яку не називають, провели експеримент, пише osvita.ua. Під час експерименту вчителі загальноосвітніх шкіл мали скласти тести ЗНО, які були використані під час проведення зовнішнього оцінювання в 2008-2012 роках.

Як пише Ігор Лікарчук на своїй сторінці у "Фейсбук," один з регіональних центрів оцінювання якості освіти спільно з обласним Департаментом освіти провів семінари-тренінги для вчителів, які працюють у школах регіону (за винятком обласного центру) з української мови та літератури, математики, фізики, хімії, біології та англійської мови. Метою семінарів було надання методичної допомоги учителям у підготовці учнів до ЗНО. Усього в семінарах-тренінгах взяли участь майже 70 % педагогів, які викладають ці предмети в школах регіону.

За словами Ігоря Лікарчука, інформація, яку отримав Український центр оцінювання якості освіти його шокувала. «Основні результати такі: правильно виконали всі завдання в тестах не більше 5 % учителів. Зокрема, з хімії таких - 4,7 %, з фізики - 3,9 %, з української мови та літератури - 3,8 %, з математики - 2,9 %, з біології - 1,6 %, з англійської мови - 0,8 %», - уточнив директор УЦОЯО.

Він також повідомив, що жоден учитель англійської мови з 29 регіонів цієї області не зміг правильно виконати всі завдання тесту, із 28 регіонів - з біології, із 25 регіонів - з математики. «76 педагогів із загальної кількості учасників семінарів-практикумів не змогли виконати більше 25 % завдань...», - зазначає Лікарчук.

«Зрозуміло, що це іще далеко не всі цифри. Також я не називаю область та райони, де відбувся цей експеримент, тому що це може спровокувати у регіоні надто прикрі соціальні процеси. Але це є біда. І дуже велика біда. На жаль, подібна ситуація не лише в цій області. Майже упевнений, що у багатьох вона іще гірша. І що робити? Мабуть, відповідь мають дати чиновники Департаменту загальної середньої освіти МОН?», - пише директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...