Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Стиль життя. Історія стартапів

Початок 1999 року: двоє аспірантів Стенфордського університету Ларі Пейдж і Сергій Брін зрозумівши, що їхній винахід - пошукова система Google - заважає навчанню, вирішують продати свій проект за мільйон доларів.

 

Тоді потенційний покупець Джордж Белл прийняв, напевно, найдурніше рішення у своєму житті - двоє аспірантів отримають лаконічну відповідь "ні".

Вже влітку того ж року дует Пейдж-Брін отримає від інвесторів 25 мільйонів доларів, згодом Google стане окремою державою - однією з найвпливовіших транснаціональних компаній на планеті Земля.

Це один з найяскравіших прикладів стартапів із кремнієвої долини - успішної реалізації власних ідей. Схожим шляхом народилися такі монстри, як facebook, youtube та Apple.

Українці теж повірили у те, що за їхні ідеї готові платити, а робота - це не обов'язково завод чи цех, на якому потрібно відпрацювати певну зміну.

Один з найцікавіших українських стартапів, який отримав світову популярність - Petcube. Ідея створення куба із камерою та лазером, який розважатиме домашніх улюбленців, коли їхніх господарів немає вдома, прийшла в голову одному із творців через скарги сусідів. 

Зареєструвавши свій проект на спеціальному ресурсі ентузіасти лише за тиждень зуміли зібрати сто тисяч доларів на реалізацію своєї ідеї.

Зараз Petcube - це уже міжнародна компанія, із власною соцмережею і філіалами у Сан-Франциско, Києві та Китаї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
стартап
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

То пошукову систему Гугл придумали двоє аспірантів у 1999 р.? А чому вони дійшли думки, що ця система не сприяє навчанню?

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

То пошукову систему Гугл придумали двоє аспірантів у 1999 р.? А чому вони дійшли думки, що ця система не сприяє навчанню?