Зірка Вітошинська's picture
Зірка Вітошинська
  • Visits: 0
  • Hits: 0

РФ: А тепер піднімаються матері...

Спецтема:

Валентина Мельникова, КОМІТЕТ СОЛДАТСЬКИХ МАТЕРІВ:

«ПІДПИСУЙТЕ КОНТРАКТ, МИ вас відправимо в ЛУГАНСЬК.

Не підпише - Я САМ ЗА ВАС ПӀДПИШУ »

Деяких солдат насильно відправляють воювати на територію України. Про це сьогодні, 27 серпня, (2014 року - З.В.) Дощу» розповіла голова спілки Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

За її словами на українську територію зараз відправляють не тільки контрактників, а й тих, хто проходить службу на строковій основі. І, за словами Валентини Мельникової, все це нагадує війну в Афганістані.

Валентина Мельникова, відповідальний секретар спілки Комітетів солдатських матерів: «Розумієте, не вірив ніхто. Ми говорили політикам, ми говорили журналістам, ми говорили своїм колегам, ми всім говорили, бо було зрозуміло, що Крим показав, що ніяких законів не дотримуються, відносно солдат, у всякому разі, нічого не дотримується. Так все і вийшло. Прийом цей старий, прийом цей і Афган. Ось ці похорони таємні - ну точно 1983 рік. А коли облямовують військовослужбовців, а потім кажуть, що там немає наших військ, там було в Криму, так і тепер. Це точно 26 листопада 1994, цей перший танковий штурм, коли згоріли, коли потрапили в полон, і коли нахабний Грачов і Дурацькі Борис Миколайович говорили, що там наших немає. З тих пір, на жаль, нічого не змінилося.

Ніяких даних немає, бо звідти ніхто не пише, звідти ніхто нічого не повідомляє. Ще ніхто нічого не зрозумів, швидше за все. Як кажуть, за експертною оцінкою, я думаю, що тисяч 15 там, безумовно, ходить в тій або іншій якості. Скільки з них не має документів військовослужбовців, а розірвані контракти або, як офіцери - в безстроковій відпустці, або ще якась дурниця, важко сказати. Але так за оцінкою, тисяч 15.

Перше питання, яке поставила моя колега, Нижегородський Комітет солдатських матерів прокурору, коли перша група загинула, нібито їх хтось обстріляв на території Росії: «А скажіть, товаришу прокуроре, а що буде написано в документах, які отримає сім'я? Він загинув за яких обставин? Родина отримуватиме які пенсії, які виплати? ». Прокурор заметушився: «Та не хвилюйтеся, ми все оформимо».

А насправді я не знаю, що це буде, тому що легально це неможливо написати. Можна говорити і написати, що на навчаннях підірвалися, обстріляли, це зовсім інша справа, це людина загинула при виконанні обов'язків військової служби, чи небойових дій. Зовсім інші соціальні наслідки для родини.

Насправді невідомо, скільки там загинуло за цей час. Оскільки це рівно Афган, коли говорять, що в Афганістані загинуло ... Скільки вони говорять? 14 тисяч, або 15 тисяч, а насправді це нахабна брехня, бо документів не було, нічого не оформлено. Хто у шпиталі від контузії помер, взагалі нічого не оформлено. І тут - те ж саме. Хтось побачив, журналісти побачили, скільки-то людей, а насправді ніхто ж не знає. Коли десь через півроку сім'ї зрозуміють, що їх кинули, грубо кажучи, що їм обіцяли, що ми вам допоможемо, а почнуться проблеми, ось тоді підуть до Фонду прав матерів, до сусідів або в наш комітет, допоможіть, син загинув на війні , а нам там ні те, ні се, ні п'ятий, ні десятий. Ось тоді ми дізнаємося, скільки загинуло.

Хлопчина з рязанської десантної дивізії, покликаний весною, вони в Гуково, в Ростовській області на полігоні. І ось він матері надсилає СМС-ку: «Полковник Мединський нас зібрав і сказав:« Підписуйте контракт, ми вас відправимо до Луганська. А не підпишете - я сам за вас підпишу ». І ми під тиском підписали ». Ось такі люди злякалися противитися, не пішли до прокурора, не підняли родичів і друзів.

Якщо зараз ці хлопці захочуть ці контракти успорити, то це нічого не коштує. Маємо стандартна заяву до прокурора: «Прошу вважати юридично нікчемним цей документ, бо я або не підписував, або під тиском». Але це неважливо. На Україну нікого не можна відправити: ні офіцера, ні контрактника, ні Шаманова, ні Шойгу, нікого. Це неважливо, він - контрактник або призовник, вони все одно не можуть виявитися у формі зі зброєю на військовому транспорті за кордонами нашої батьківщини.

Якщо у нас десантники заблукали в степу, так хрінові вони десантники. Шаманова знімати, Шойгу - догану, і вчити їх заново. Група військовослужбовців, у них що, не було командування, у них що, не було зв'язку з основною частиною, чи що? У нас навіть в Першу світову війну зв'язок телефонний був! А що, зараз немає зв'язку, чи що? Киньте ви, це відмовка для ідіотів. Якщо у нас десантники заблукали, то що у вас за армія така?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...