Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Посол США в Україні здивований, чому Київ досі не ввів санкції проти Росії

Категорія:

Спецтема:

Це підриває авторитет санкцій ЄС та США. Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає дивним, що Україна досі не ввела санкцій проти Росії. Україна повинна оприлюднити список фізичних осіб та компаній, проти яких ввела санкції.  

"Принципово важливо, щоб українські рішення у сфері економіки і торгівлі не підривали той вплив, який мають надавати європейські та американські санкції. Це не найкраща ситуація, коли українські фірми отримують комерційну вигоду, тоді як європейські або американські фірми змушені терпіти збитки в результаті дій з підтримки українського суверенітету і територіальної цілісності", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Фокус".

"Набагато краще, якщо список санкцій буде опублікованим в державних ЗМІ, де кожен може побачити, які правила. Таким чином виключаються підозри в якихось закулісних домовленостях", - зазначив він.

Верховна Рада прийняла закон "Про санкції" за основу 12 серпня і в другому читанні - 14 серпня. 

Санкції щодо конкретних іноземців та іноземних юридичних осіб будуть затверджуватися рішенням РНБО і вводитися указом президента. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...