Зоріна Небокрай's picture
Зоріна Небокрай
  • Visits: 4
  • Hits: 5

Клятва утворила Місячні вузли

Рагі і Чаті працюють спільно, а над ними стоїть Митра - символ космічного закону, який неухильно повинні виконувати всі. Митра в перекладі - це клятва. Завжди клялися Митрою, брали Митру у свідки. Митра - це найсуворіший ангел.

Два невидимих Вузла, що знаходяться один проти одного і рухаються з однаковою швидкістю. Їх ще називають тіньовими планетами. Насправді це дві точки, де місячна орбіта стикається з орбітою Землі. Орбіта Землі називається екліптикою. Екліпс по-грецьки позначає затемнення.

Сонячні затемнення трапляються тільки в молодика, а місячні - тільки в повний місяць. Коли Сонце і Місяць займають одну і ту ж вузлову точку, відбувається сонячне затемнення, а коли вони знаходяться в протилежних вузлових точках, настає місячне затемнення. Цикл місячних вузлів - 18,7 років. Це їх великий цикл, з ним пов'язана перевірка людини на міцність, кармічну відповідність.

Місячні вузли - це сполучні нитки нинішнього втілення з попередніми, накопичений досвід. Хоч досвід триває, але не дає нам розвиватися, повертає відпрацювати в минуле, хоч людина і не пам"ятає в новому житті. Вузол нагадує про минуле, ці показники дають можливість щось згадати зі свого минулого, включають кармічну пам'ять.

Затемнення Сонця і Місяця - це концентрований вплив, відповідно,  на маси народу і на особистість . Чим сильніше вузли проявлені при народженні людини, тим менше вибору в людини, але за це є компенсація - може більше отримати інформації. Чим менше вона кудись прагне, рветься, тим більше їй відкривається джерело кармічної мудрості.
У гіршому випадку сильні Місячні вузли змушують людину працювати. Все її життя, як репортаж з петлею на шиї. (З зображених форм можна вважати, що вони мають символ терезів, врівноваження).

Час, необхідний для Місяця, щоб повернутися до колишньої вузлової точки, і відповідний проміжок часу для Сонця називаються драконовий місяць і драконовим роком. Архаїчну назву верхньої вузлової точки («голова дракона») і нижньої вузлової точки («хвіст дракона») безпомилково пов'язує затемнення з цією міфічною істотою.

Два вузла разом називаються ще мостом Чінват. Символічний міст Чінват є шляхом, по якому треба пройти після того, як людина померла, де зважуються всі її діяння. (Подібну форму носять на голові служителі церков).

Вузли в зороастризмі також пов'язані з двома вершниками, з двома ликами одного великого ангела, названого Митрою. Прояв Митри в двох іпостасях - це Висхідний і Спадаючий Вузол.
Підйом і опускання моста Чінват здійснюється великим ангелом Митрою і його двома помічниками. Один називається Рагі, а інший - Чаті, індуси називають їх Раху і Кету.



Ці двоє вірних слуг і Митра боролися з Драконом, з Ангроманью, у вигляді Небесного Змія, який намагався захопити в кільце Землю, але вони йому відрубали голову, за іншою версією змусили кусати свій хвіст.
Чаті - похмурий лицар, відкриває перед людиною його минуле, він хранитель кармічної інформації. Звернення до нього дозволяє нам користуватися фондом, сховищем пройдених нами знань. Іноді він відкриває тайники скарбів знань минулого.
Рагі - веселий хлопець, який показує людині шлях в майбутнє, попереджає проти заповідних стежок, каже, що і як треба робити, типу погонича в майбутнє. Чаті теж погонщник, але він нагадує минулі вчинки.
Рагі і Чаті працюють спільно, а над ними стоїть Митра - символ космічного закону, який неухильно повинні виконувати всі.

Митра в перекладі - це клятва. Завжди клялися Митрою, брали Митру у свідки. Митра - це найсуворіший ангел, зверталися до Митри, коли все було безнадійно і за порушення клятви була сувора відплата. Сила Місячних Вузлів - це клятва, дана Вами і порушена Вами.
У давнину правителів, які правили більше 19 років (одного обернення небесного змія), нерідко ототожнювали з драконами і навіть називали відповідними іменами.


Рівновіддалена від голови і хвоста небесного дракона точка в давнину не випадково особливо виділялася і називалася «животом» змія. Згадайте, як багато казок різних народів присвячено герою, який опинився всередині дракона або кита, який, розпорюючи черево стародавнього хтоничного монстра, випускає на свободу всіх проковтнутих їм людей, тварин, і навіть цілі села і міста ...(З.Н. Тут можна подумати і про нашу мікрофлору в животі, яку ми не задіяли).

В авестійській традиції Місячні вузли -це голова і хвіст Дракона, який кільцем замкнув нашу долю. Дракона перемагає Митра, що проявлений Юпітером. Він сидить на коні передні копита якого топчуть голову Дракона, Раху, а задні- його хвіст, Кету. Задні і передні копита Митри проявляються у вигляді вузлів. ( З.Н. Юпітер-Стрілець розриває коло, але Юпітер, це не Митра, а одне його крило). Це і є фактори немичості тому, що проти Митри нема ніякої зброї. (З.Н.Якщо згадати про Богородицю, що Вона безотлінне Боже Слово породила, то можна зрозуміти і значення Митри, його непереможність).

Тому перед людиною задля рішення шляху місячних вузлів постає завдання стати лицарем, вийти зі стану згорнутого Дракона, який здавлює, сковує, тримає у кільці, не дає бути вільним всередині і зовні. Володіючи пробивною енергією Марса (21 березня) і експансією Юпітера (21 грудня) людина пробує затвердити своє Я на рівні власного закону. Ця, не зовсім правильна уява, корегується на рівні місячних вузлів. (З.Н. Чи не є дивним, що вся  церква  налаштована проти Змія і його вбивають на церковних іконах. Земля=Змея).

Вузли зчитують карму, інформацію, память, тобто дію людини в теперішньому і минулих втіленнях. Несучи накоплений багаж і проходячи через вузли, йде перевірка на відповідність і визначення готовності в подальшому розвитку, вузли - це витончене налаштування програми розвитку людини. Вони як фільтр відсіюють лишнє і забруднене, вирівнюють та направляють на визначений шлях. В вузлах задіяний принцип Сонце-Місяць, тому перевіряється інстинктивна і монадна духовна складова, вони являють еволюційну програму. (З.Н. Змія- це є Вода. Відповідно Місяць утворює на Землі приливи і відливи, що несе великий заряд  енергії на Землю, колихання).

У ведичній системі Місячні вузли зазвичай вважаються найбільш згубними елементами карти. Енергія вузлів вважається більш тонкою і невловимою, ніж енергія планет. Вона в більшій мірі звернена на психічний план і нейтралізувати її важче.

Вузол Раху впливає на енергію Місяця, а Кету - на енергію Сонця. Раху (голова Дракона) може збільшувати чутливість людей до астрального плану, відповідно послаблюючи зв'язок душі з фізичним тілом, вважається головним джерелом планетних впливів, відповідальних за прояви підвищеної психічної та нервової чутливості. В позитивному плані Раху допомагає людині прийти в гармонію з суспільними тенденціями, дарує популярність, престиж, славу і владу. У духовній області Раху наділяє людину екстрасенсорними і здібностями медіума, однак робить її вразливим для впливу сутностей тонкого плану.

А сприятливий Кету (хвіст Дракона) допомагає розвинути надзвичайну силу зосередження і гостроту сприйняття, примножуючи психічні та духовні сили. У заняттях йогою Кету - показник звільнення (мокша-карака), Кету в перекладі означає «прапор». У поєднанні з Меркурієм він дарує проникливість і допомагає в заняттях астрологією та іншими науками. Кету дарує мудрість і психічну чутливість. І оскільки Кету владний навіть над Сонцем, він може виявитися сильніше будь-якої планети.
Крім того, місячні вузли владні над іншими планетами: Раху призводить до безконтрольної експансії планетної енергії, а Кету стискає її до межі. Таким чином, Кету може загострювати психічну чутливість. Той, хто зуміє впоратися з енергіями місячних вузлів, відкриє перед собою браму до духовного зростання.

 

На закінчення наведу шумерський клинописний текст-молитву, присвячений супутнику Землі. Місяць називаю в жіночому роді, бо повсюди ця планета виступає в жіночій постаті або називається сестрою Сонця, хоч вважаю, що вона є матір”ю Сонця. Luna (Люна)- можна розуміти як L'una (Луна), з латинської - Одна.  Вважаю, що в українській мові треба пошукати значення слово Місяць.

О Місяце (L'una), ти єдина, яка проливає світло,
Ти, яка несе світло людству ...
Перед тобою в пилу лежать всі великі божества,
Бо доля світу покоїться в тобі.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Скажіть, будь-ласка, чому мої 2 останні статті навіть не висвічуються в останніх записах блогів?
Вважаю, що треба поважати і інших, шановні мудреці. Дякую

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Comments

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Скажіть, будь-ласка, чому мої 2 останні статті навіть не висвічуються в останніх записах блогів?
Вважаю, що треба поважати і інших, шановні мудреці. Дякую

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!