Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Богомолець розповіла, чому відмовилася від посади міністра

Лікар, професор і кандидат у президенти Ольга Богомолець не боїться того, що може бути недостатньо компетентною для найвищої посади країни. Вона вважає, що саме рішення суспільства підштовхнуло її до подачі своєї кандидатури на президентські вибори.

 

В інтерв’ю "Світському життю" Богомолець розповіла, чому відмовилася від крісла міністра та іде у президенти. На думку Ольги Вадимівни, аби бути президентом, необов’язково бути компетентною в усіх аспектах, адже це колективна робота.

"В медицині існує поняття "консиліум", коли збираються найкращі люди у своїх галузях і один модератор, який має вислухати кожного, надати кожному право голосу і без втручання того, що роблять фахівці, змодерувати цю ситуацію, аби врятувати життя", - сказала Богомолець з цього приводу.

На запитання, чому вона відмовилася від посади міністра охорони здоров’я, пані Ольга зазначила: "Я би сказала навпаки: влада відмовилась від моїх послуг, тому що мої умови, на яких я була готова прийняти посаду міністра, не підійшли".

Богомолець також пояснила, чому вирішила балотуватися у президенти попри її невисокий рейтинг, який показують соцопитування.

"Це не було моїм рішенням, це було рішення суспільства, яке прийшло та сказало: "У нас зараз вибору немає, ми не хочемо повертатися і ставати на олігархічні граблі. Ми не хочемо грати в олігархічні ігри, ми хочемо щоб президент був справедливим і чесним", - заявила Богомолець. 

Як відомо, Богомолець оголосила збір коштів на реєстраційний внесок, який складає 2,5 мільйона гривень. Це обурило багатьох, адже вона задекларувала 3 мільйони гривень доходів.

"Якби Ольга Богомолець заплатила внесок зі своїх коштів, мене би спитали: "Ти йдеш туди, щоб потім ці гроші відробляти"? Суспільство було б ще більше обуреним. Цей крок навпаки мав би привести до інших думок", - пояснила вона і додала: "Якщо люди обурюються, це свідчить про те, що люди не готові поки що розуміти та міняти свою систему мислення. А без зміни цієї системи мислення поміняти систему влади неможливо".

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Це серйозно, коли О. Богомолець каже про ЗМІНУ СИСТЕМИ МИСЛЕННЯ.

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Це серйозно, коли О. Богомолець каже про ЗМІНУ СИСТЕМИ МИСЛЕННЯ.