Portrait de Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 139
  • Accès: 153

Сокіл Род і Сокіл Волі

Категорія:

Нова держава, основана на новому світогляді, обов’язково повинна мати нову символіку, адже символіка – це концентрований світогляд.

151127-sokol.jpg

Сокіл Род - символ Творця Всесвіту, тотем українців
Сокіл Род - символ Творця Всесвіту, тотем українців

Творця Всесвіту найдавніші українці називали іменем Род – «Той, хто все породив», тобто «Творець», «Родитель», «Батько», «Отець». Його також називали Богом-Отцем, Вишнім, Брахмою (Б-ра+ма – «Бог неба і землі»), Сварогом («той, хто живе у Сварзі» – божественному просторі). Геллени його називали Діас (тобто Бог, пізніше – Зевс), а римляни – Diespiter (тобто Бог-Батько, пізніше – Юпітер).  

Уособленням невидимого Бога-Творця українці вважали сокола, адже він найвище літає і все бачить. З цієї причини Творця Всесвіту ще називали Сокіл Род. Його зображали вершині Світового Дерева (Космосу), яке він створив з Хаосу.

Божественний Сокіл Род був птахом-тотемом у найдавніших українців, тобто міфічним Першопредком, Родителем, Батьком. Тому українці називали себе дітьми Сокола (дітьми Божими): соколотами, сколотами, соколятами, соколичами, соколами.

Слово «сокол» походить від «со» («з», «разом», «спільно», наприклад, «соратник») і «коло» – це найдавніше ім’я Сонця, латинською «Sole» (у зв’язку з поширеним чергуванням «с» і «к», як у слові «кооперація», тобто «со-операція», «спільна діяльність»). Тобто «сокіл» означає «сонячний», відповідно «діти Сокола» також сонячні, світлі.

Діти Божі є втіленими божественними сутностями, тому вони є сотворцями Вишнього. Творення Всесвіту продовжується. Діти Божі – соколи – творять його із-середини.

Сокіл Род – мудрість Творця

Оскільки Бог-Творець є джерелом влади, то зображення Сокола Рода було символом царської влади. Він став птахом князів, шляхетних лицарів. Так, «Слово о полку Ігоревім» порівнює руських князів з соколами, називає їх соколичами. Сокіл в Україні завжди несе позитивний сенс.

Культове зображення сокола. VII ст. до н. е. Херсонщина. Золото (з книги Олександра Палія «Ключ до історії України». – К.: Дніпро, 2005).

Як уособлення Творця Всесвіту, Сокіл Род пильно спостерігає за своїм творінням, не втручаючись у хід подій. 

Сокіл Волі – дія Творця

Всесвіт утримується і розвивається завдяки постійному притоку інформації та енергії, що йде від Творця. Подібним чином дерево росте завдяки сонцю, а комп’ютер працює завдяки електроенергії та інформації, що йде від оператора.

Зазвичай Всесвіт працює «на автоматі», адже це досконала саморегульована система. Проте час від часу відбувається вольове втручання Творця в природний хід подій. Активне втручання Творця розглядається як дія Святого духа, тобто сили Творця. Це втручання зазвичай ініціюється самою людиною: «Стукайте – і відчиниться вам».

Дію Святого духа можна розглядати як реалізацію людиною свого божественного потенціалу. Символом такої божественної дії є атакуючий сокіл («скоропад»). Він є найшвидшою земною істотою, адже досягає швидкості 322 км/год.

Як розповідають соколознавці, під час атаки сокіл може зникати в одному місці й раптово виринати в іншому. Це пояснюють тим, що під час атаки сокіл згортає простір і здійснює телепортацію. Подібні речі розповідають про аріянських святих і характерників, які могли миттєво переміщатися на значні відстані.

Тому сокіл розглядався як магічний, божественний птах, що символізує дію Творця за посередництвом Святого духа. Саме вертикально пікіруючий сокіл зображений у сценах хрещення Ісуса на Йордані, характерних для аріохрестиянства. 

Аріянська церква у Равенні (Італія), 5–6 ст. Святий дух уособлюється білим соколом, який ллє благодать. Поряд з Ісусом зобра­жені Іван Хреститель і бог річки Йордан у вигляді старця з глеком і трости­ною. Більшість апостолів – молоді люди, третина з них – без борід.    

Саме Сокіл Волі став символом аріянської держави святого Володимира Великого, див.: Свята Русь – держава Золотої доби

Зліва: Срібленик Володимира Великого зі знаком Сокола на зворотній стороні. Справа: Цегла з Соколом князя Володимира, знайдена в 1908 році в руїнах Десятинної церкви.

Атакуючого сокола ми називаємо Соколом Волі тому, що:

1) він символізує вольову, рішучу дію,

2) він символізує перебування у позитивному просторі подій, який ми називаємо Простором волі, в євангельських термінах – Царством божим, адже людина діє в ньому як бог.   

Символ Сокола Волі ми обираємо символом нової Української держави, яка твориться у Просторі волі. Блискавично атакуючий Сокіл Волі – це символ майбутньої духовної громади Дітей Сокола (соколичів, соколят, сколотів, соколів), або, як сказано в Євангелії, Дітей блискавки Воанергес, заведеїв (заспівувачів) нового світу.

Нова держава, основана на новому світогляді, обов’язково повинна мати нову символіку, адже символіка – це концентрований світогляд.

Знак «Сокіл Волі» наближений до оригінального дизайну Сокола, прийнятого Володимиром Великим. Він відрізняється від нинішнього знаку «Тризуб»:

1) відсутністю перетинок на крилах,

2) оригінальною назвою, яка дозволяє відрізняти його від знаків «Сокіл Род» і «Тризуб»,

3) сенсом: атакуючий сокіл як символ Святого духа на відміну від «тризубця», «нава-права-ява», «чоловік-жінка-дитя» тощо.

Окрім оригінального герба, нова Українська держава також має інший прапор – Сонячно-блакитний, який відрізняється від існуючого Синьо-жовтого прапора України тим, що:

1) має вгорі жовту смугу, а внизу – блакитну;

2) ширина жовтої і блакитної смуг відповідає золотій пропорції 62:38;

3) цілком іншою назвою: «Сонячно-блакитний» замість «Синьо-жовтий»;

4) сенсом: «сонце над морем» замість «небо над пшеничним полем».           

Таким чином, символіка нової Української держави не конфліктує з існуючою державною символікою, адже ми не використовуємо існуючий герб Тризуб і не перевертаємо прапор, а застосовуємо нову символіку за назвою, формою і змістом.     

Гей, Соколи! Володимир Вермінський і "Українські соколи"

 


Maryla Rodowicz - Hej Sokoły

 

Pavelčákovci - Hej, Sokoly

Eileen. Гей, соколи! / Hej, sokoły! – Ukrainian/Polish folk song


Символіка – це не тільки самоідентифікація, естетика і наочний засіб для пояснення світогляду.

Найголовніша функція символіки – точно вмикати свою організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.

Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки: 
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).

Продовження у статті: Розгадано таємний сенс герба Української держави

Про магічний аспект символіки читайте у статті Поверни прапор: Хай буде Сонце! 

Наші інтереси: 

Правильна символіка вмикає правильну енергетику.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Я вже писав, що формулою нашого Герба може бути: 1 х 3 (один, помножений на три), або Творець породжує ТРИ речі. Які саме, це ще треба добре подумати. Підтримую Зоріну, її назва ВОЛЯ ТВОРЦЯ мені подобається - вона розкриває запропоновану мною формулу ГЕРБ = 1 х 3.

Commentaires

Portrait de Володимир Самотий
0
No votes yet

Цікаво, що подорожуючи автомобілем я завжди спостерігаю багато соколів саме тут на Прикарпатті. Далі за Ряшевим якось вони мені не траплялися, а між Львовом і Ярославом дуже багато

Portrait de Аватар Арій
0
No votes yet

Десь рік чи більше тому вичитав (можливо в одній зі статей пана Ігоря, не пам'ятаю точно), що "Тризуб — це знак сили Святого Духа", і саме таким я його усвідомлюю. Залишилося лише замінити слово тризуб на сокіл.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Portrait de Андрій Пасічник
0
No votes yet

"Творця Всесвіту найдавніші українці називали іменем Род – «Той, хто все народив»" - той хто все ПОродив. НАродила - Земля.

Творець Батько ПОроджує. Земля Матінка НАроджує.

Тато - ПОроджує ПО РОДУ своєму, Мама - НАроджує НА СВІТ Божий.

Жінка народжує дитину, а чоловік дитину породжує.

"Я тебе породив, я тебе і уб’ю" Тарас Бульба

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Слушне зауваження. Беремо на озброєння! Це треба долучити до Сенсара - окультуреної української мови нового циклу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Хто знає, чи в час Хмельниччини мала вже Річ Посполита біло-червоний прапор і герб ОРЕЛ-БІЛИЙ? Козаки відчували свою спорідненість із Руссю. Чому ж вони не взяли собі за герб СОКОЛА? А взяли за герб якогось примітивного "КОЗАКА З МУШКЕТОМ". Чому так сталося?

Portrait de Зірка Вітошинська
0
No votes yet

Дякую, Ігоре, за чудову працю!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Про Бога Рода у мультику "Князь Владимир". ))
http://youtu.be/5koI_9_tI-Y
Творця Всесвіту найдавніші українці називали іменем Род – «Той, хто все породив», тобто «Творець», «Родитель», «Батько», «Отець».

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Якщо знаку СОКІЛ ВОЛІ понад 3 тисячі років, то чому ж цього не підтверджує археологія? Чому ж на СКІФСЬКІЙ ПЕКТОРАЛІ серед оленів нема жодного сокола? Чому на жодній скіфській бабі нема такого знака? Чому князь Ярослав - син Володимира дозволив намалювати у соборі Софії шестеро (?) своїх дочок, а державному гербу його батька там не знайшлося місця? Чому козацька держава не успадкувала цього символа? Навіть Шевченко про нього не згадує. Від часів Володимира аж до 19-го століття - нема жодної згадки про наш герб. Гадаю, що основний смисл у нашому гербі - це число ТРИ. Хоч і назва СОКІЛ ВОЛІ мені теж подобається, недарма його зображають на своїх шевронах наші воїни на Донбасі.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Сокіл-Род (спостерігаючий сокіл) був символом Творця і царської влади принаймні з 1 тис. до н. е. - його карбували на монетах (напр., монетах скіфського царя Скілура) і зображали на прикрасах.

Сокіл Волі (атакуючий сокіл) - це релігійний знак, символ Святого духа в аріянстві (від 1 ст. н.е.). Його зображували тільки там, де йшлося про Святого духа, а не де завгодно.

Анатолій Висота wrote:
Якщо знаку СОКІЛ ВОЛІ понад 3 тисячі років, то чому ж цього не підтверджує археологія?

Чому ж на СКІФСЬКІЙ ПЕКТОРАЛІ серед оленів нема жодного сокола? Чому на жодній скіфській бабі нема такого знака? Чому князь Ярослав - син Володимира дозволив намалювати у соборі Софії шестеро (?) своїх дочок, а державному гербу його батька там не знайшлося місця? Чому козацька держава не успадкувала цього символа? Навіть Шевченко про нього не згадує. Від часів Володимира аж до 19-го століття - нема жодної згадки про наш герб. Гадаю, що основний смисл у нашому гербі - це число ТРИ. Хоч і назва СОКІЛ ВОЛІ мені теж подобається, недарма його зображають на своїх шевронах наші воїни на Донбасі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Микола Пономаренко
0
No votes yet

Зверніть увагу, що картинки соколів в статті не зображені вверх лапками! НІДЕ, ні в одній нації світу, я не бачив герба на якому птиця (орел, сокіл...) була б зображена вверх ногами. Якщо десь є, то було б цікаво побачити. В Європі нема. Може в Африці є? :)

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Як бачимо в кожної зі сторін вистачає прихильників і вагомих аргументів. Можливо краще зараз не тратити кілька тижнів на суперечки щодо цього, а повернутись до цієї теми колись як будуть вирішені питання поганих доріг, олігархів і оскаженілої Московії.

Portrait de Микола Пономаренко
0
No votes yet

Я б з Вами погодився, якби вірив, що гарні дороги створили Американську Конституцію, а не навпаки? :)

boanro wrote:
Як бачимо в кожної зі сторін вистачає прихильників і вагомих аргументів. Можливо краще зараз не тратити кілька тижнів на суперечки щодо цього, а повернутись до цієї теми колись як будуть вирішені питання поганих доріг, олігархів і оскаженілої Московії.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Без символіки і світогляду не буде держави, а також волі, справедливості і доріг.

boanro wrote:
Як бачимо в кожної зі сторін вистачає прихильників і вагомих аргументів. Можливо краще зараз не тратити кілька тижнів на суперечки щодо цього, а повернутись до цієї теми колись як будуть вирішені питання поганих доріг, олігархів і оскаженілої Московії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Шановне товариство, перегляньте ПОВІСТЬ ВРЕМЕННИХ ЛІТ Нестора. Зверніть увагу на те, як карбовані князівські гроші. Яка там примітивна графіка. Враження таке, що майстри не вміли зобразити навіть КОЛО. І ось на тлі цієї невмілості раптом з"являється Герб Володимира. Як досконало він виготовлений, які чіткі і майтерно переплетені лінії. Чи не подарований нам цей символ ЗГОРИ?

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Родить жінка, хлопчики дорогі. Тому наступним кроком для вас буде - визнати Це. Те, що ми копаємося в минулому і не дивимося, що відкриває наука сьогодні- однаково, що прикувати Прометея до скелі. Давність роду несе жінка, а не чоловік, це визнає наука по генах. У вас У хромосома, що не є досконалою, щоб утримувати рід. Присвоїли все, бо писали чоловіки і спотворили, як хотіли. Ха!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Стосовно сокола, то думаю, що Духа малювали птицею, щоби пояснити якимось чином людям розуміння енергії, дії, чогось доброго, благотворного. Хоч аргументи стародавніх розумінь можемо модернізувати, як каже Явсесвіт. Оскома, шановні арії, яку набили "святі отці", ми ж творці, а не копіювальники.
Ідея п. Ігора подана гарно, інакше б ніхто нічого не думав. А так на базі чогось можна і розвивати. Згідна з усіма авторами коментарів, бо кожний вніс свій вклад.
Сподобався вислів: "Без символіки і світогляду не буде держави, а також волі, справедливості і доріг."
Тому пропонуйте інші назви. Я вже запроновувала -Воля Творця - вислів необмежений, безумовний. Можна і альтернативу подати- як Сила слова , тоді кожний буде думати, що говорить і як твориться світ. Оце подивилась фільм про італійського поета Леопарді, то він сказав, що той, хто говорить, повинен платити тому, хто слухає, і якщо язик говорить більше 10 хв., то такса виростає в геометричній прогресії. Ось що значить -вплив Слова.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Аватар Арій
0
No votes yet

Зоріна Небокрай wrote:
... той, хто говорить, повинен платити тому, хто слухає ...

Якби так насправді було, я б вже давно був мільярдером, навіть при дефляції. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Я вже писав, що формулою нашого Герба може бути: 1 х 3 (один, помножений на три), або Творець породжує ТРИ речі. Які саме, це ще треба добре подумати. Підтримую Зоріну, її назва ВОЛЯ ТВОРЦЯ мені подобається - вона розкриває запропоновану мною формулу ГЕРБ = 1 х 3.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Тут відповіді на всі запитання: https://www.ar25.org/node/28326

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Гарно - ОСВЯЧЕННЯ!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)