ДЗен ДЗелень's picture
ДЗен ДЗелень
  • Visits: 12
  • Hits: 15

Орден Дракона

Світ:

Засновниками Ордену Дракона є легендарний сербський герой Милош Обилич та князь Сербії Лазар Хребелянович.

orden_drakona.png

Медальйон Ордену Дракона

Метою ордену, що складався з 12 лицарів, було зниищення турецького султана. Відзнаками ордену був дракон зображений на шоломі та сонце з дванадцятьма променями на щиті. У 1389 році відбулась вирішальна битва між турецькими і сербськими військами. Хоча Обиличу вдалось проникнути в табір супротивника і завдати смертельного удару турецькому султанові, загинув також сербський князь Лазар, а Милоша Обилича пізніше стратили. Живим залишився тільки один лицар ордену - Стефан Лазаревич, син покійного князя.

У 1408 році угорський король Сигізмунд (котрий пізніше став імператором Священної Римської Імперії) вирішив відновити цей орден. Згідно статуту Стефан Лазаревич числився першим серед 22 засновників відновленого Ордену Дракона. У різних час до почесного ордену входили також волоський князь Влад ІІ (батько славнозвісного князя Дракули), великий князь Литовський, Руський та Жемайтійський Вітовт, польський король Владислав ІІ Ягайло, австрійський герцог Ернст з родини Габсбургів, англійський король Генрі V.

Категорія:
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...