Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розслідування спецпрокурора Дарема наблизилося до Білого Дому

Спецтема:

Радник Джо Байдена, котрий раніше був радником Гіларі Клінтон, знаходиться у неприємній ситуації у зв’язку з розслідуванням спецпрокурора Дарема.

20211112jakesullivan.jpg

Джейк Салліван / Jake Sullivan

Розслідування спецпрокурора Джона Дарема (John Durham) нагадує каток для укладання асфальту. Їде повільно, але невідворотно.

Нещодавно я вже писав про арешт співавтора антитрампівського фальшивого досьє Ігоря Данченка.

Ще раніше, у вересні було висунуто звинувачення Майклу Сасмену (Michael Sussmann) – юристові виборчої кампанії Гіларі Клінтон у 2016 році. У 27-сторінковому позові докладно розписано, як він брехав генеральному юрисконсультові ФБР, представив сфабриковані «докази» і казав при тому, що діє «як стурбований громадянин». А виявляється, що його «докази» були фальшивими, при тому він насправді отримав гроші за їх створення – від (барабанний бій)… представника президентської кампанії Клінтон.

У звинуваченні проти Сасмена фігурує «радник із зовнішньої політики» президентської кампанії Гіларі, при тому не названо ім’я цього радника. Проте журналісти вже «прорахували», що мова йде про Джейка Саллівана (Jake Sullivan). А зараз містер Салліван працює радником з національної безпеки в адміністрації Джо Байдена.

При тому джерела близькі до розслідування стверджують, що розслідування не націлено на власне Джейка Саллівана, бо він нібито тільки отримував фальшиву інформацію від Сасмена, а сам нібито нічого такого не зробив.

FoxNews звернулися до пресслужби Білого Дому з проханням прокоментувати цю ситуацію. Заступник прессекретаря Білого дому Карін Жан-П'єр (Karine Jean-Pierre) порадила Fox News звернутися до Міністерства юстиції й сказала, що на сьогодні Білий Дім не має жодних коментарів.

Проте ім’я Джейка Саллівана тепер вже «гуляє» по ЗМІ, де журналісти обговорюють його імовірну роль у створенні антитрампівської істерії, і його моральну відповідальність за це.

Наприклад у матеріалі «New York Post» повідомляється, що Салліван можливо дав неправдиві свідчення під час слухань у Конгресі за закритими дверима в грудні 2017 року.

Конгресмен Девін Нуньєс (Devin Nunes), республіканець від Каліфорнії, високопоставлений член Комітету з розвідки, який брав свідчення Саллівана, сказав: «Схоже на те, що багато ключових містифікаторів [антитрампівської істерії] отримали підвищення в адміністрації Байдена».

Ну що ж, будемо сподіватися, що розслідування дістанеться до всіх причетних. На FoxNews є спеціальний розділ, де публікуються новини про хід розслідування.

До речі, про Ігоря Данченка, арештованого за участь у створенні фальшивого досьє. Зараз його випущено на волю під «особисте зобов’язання» – щось на кшталт нашої «підписки про невиїзд». Суд над ним буде аж у квітні. Суддя свідомо дав такий великий термін, щоб ніхто не міг сказати, що «адвокати не мали часу підготуватися». І тут випливає дуже цікавий момент. Ігор Данченко не є мільйонером. І він не має великих грошей, щоб платити адвокатам вищого рівня. А тут саме такі й потрібні, бо справа має національний рівень. То виникає питання: а хто саме буде платити адвокатам, щоб врятувати ключового виконавця антитрампівської кампанії, розв’язаної на державному рівні?

Якщо він спробує на власні гроші найняти звичайного адвоката, то однозначно піде сяде в тюрму. Бо звинувачення проти нього занадто серйозні, мова йде про державну безпеку і спробу державного заколоту. А для всіх потенційних виконавців брудної роботи для Демпартії це буде сигнал, що вас використають і викинуть як «виріб №2»

Якщо його адвокатам платитиме якась потужна структура, пов’язана з Демократичною партією, то це буде свідчити про участь саме Демократичної партії у спробі державного заколоту.

А ще зараз велике питання, як забезпечити його безпеку. Бо автори всієї антитрампівської вакханалії однозначно хотіли б, щоби Данченко мовчав. Якщо з ним щось трапиться – це буде чергова дивна смерть людини, що останні кілька років регулярно трапляються навколо подружжя Клінтонів. Кожного разу якимось дивним чином гинуть люди, які занадто багато знали про Гіларі.

 

Наші інтереси: 

Фальсифікатори мають бути покарані.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Вираз "Killary Clinton" вже є доволі поширеним у англо-саксонському світі.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хілларі зачищає свідків, тому її називають Кілларі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, а хто саме вже її так називає? Ось, вже с твоєї подачі, вельмишановний добродію, всі праві називають РФ Мордором. Може, і з Хілларі так буде?:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Вираз "Killary Clinton" вже є доволі поширеним у англо-саксонському світі.

Творю, отже існую.