Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Співавтор фальшивки про нібито зв’язки Трампа з російськими службами заарештований у США

Категорія:

Спецтема:

У четвер 4 листопада федеральні агенти в США заарештували Ігоря Данченка, російсько-американського аналітика. Рік тому я вже писав про цього персонажа. Він народився в Україні, учився в Москві, вважає себе росіянином, давно живе в США.

20211106danchenko.jpg

Ігор Данченко Igor Danchenko

У часи Обами Ігоря Данченка підозрювали у роботі на російську розвідку, тому ФБР вело розслідування його діяльності. У 2011 році розслідування було припинено, але з цікавою обмовкою, що розслідування може бути відновлено у разі повернення цієї людини до США.

При підготовці до виборів Президента 2016 року у штабі Гіларі Клінтон виникла ідея замазати Кандидата в Президенти Дональда Трампа лайном, нібито він є російським агентом. Процитую сам себе – ось уривок з моєї статті за вересень 2020 року:

«Отже, маємо картину. Якийсь мутний фонд, який пов’язують з подружжям Клінтон, замовляє у фірми, що спеціалізується на зборі брудної інформації, зібрати досьє на Дональда Трампа. Та фірма наймає чомусь не американських фахівців, а британського відставного розвідника, а тепер консультанта Крістофера Стіла. А Крістофер Стіл звертається до американського громадянина російського походження, якого підозрюють в роботі на російські спецслужби. Цей імовірний агент швидко зліплює фальшиве досьє – збірку пліток і відвертої брехні. Скоріш за все, цю збірку і роблять в російських спецслужбах.

Керівництво ФБР отримує це фальшиве досьє, але його треба якось легалізувати. Тому Крістофер Стіл передає це досьє не своєму замовнику, а респектабельному республіканцю Джону МакКейну, у котрого особистий конфлікт з Дональдом Трампом. Саме МакКейн і передає досьє у ФБР (котре насправді його вже має). При тому ФБР знає, що це досьє – імовірна робота російських спецслужб, і інформації там нуль. І автор – людина, яку саме ФБР підозрює у роботі на російські спецслужби.»

Додам, що в січні 2017 року агенти ФБР мали спеціальну розмову з Ігорем Данченком, де питали його про джерела такої дивної інформації про Трампа. На що нібито Данченко їм відповів, що то тільки плітки, а вже Крістофер Стіл подав їх у досьє як факти, отримані «з надійних джерел в російських спецслужбах».

Саме це фальшиве досьє стало підставою для встановлення спостереження за деякими членами команди Трампа і для провокації проти генерала Флінна. Досьє стало підставою для призначення спецпрокурора Мюллера з надзвичайними повноваженнями, котрий майже всю каденцію Трампа «розслідував» все що завгодно, аби знайти хоч якійсь компромат на Президента, постійно заважав роботі, а врешті-решт так нічого і не знайшов. Хоча демократи та ЗМІ постійно оголошували, що «ось-ось буде бомба, яка змете Трампа».

А от після цього був призначений спецпрокурор Джон Дарем (John Durham), який має розслідувати, а звідки і як виникло це фальшиве досьє, хто його замовляв, хто ліпив,  хто «легалізував», хто «розкручував», і хто є, так би мовити, «кінцевим бенефіціаром».

Саме в межах цього розслідування і заарештовано Ігоря Данченка. Йому висунуто звинувачення, що він неодноразово брехав ФБР щодо інформації в цьому досьє, джерел, методів збору.

Цікаво, що протягом останніх двох місяців порушено вже три карні справи в межах розслідування спецпрокурора Дарема. Тепер питання в тому, куди приведе розслідування? Чи буде воно йти до кінця, тобто до імовірної участі подружжя Клінтонів, які власне й зініціювали всю цю брудну кампанію, чи все зупиниться на покаранні «стрілочників», типу Ігоря Данченка, Крістофера Стіла, Пітера Страка та ще кількох?

Поки що ясно одне: в США навіть в умовах захоплення влади демократичною партією все ще продовжують діяти хоча б деякі інституції. Державна машина працює довго, «зі скрипом», але працює. І розслідування брудної кампанії триває. Звичайно, якби ці карні справи та арешти були б ще у 2020 році, то демократи б з тріском програли вибори. Рано чи пізно, а винні мають бути покарані.

P.S. Нижче ви бачите посилання на кілька статей минулого року, де я писав про це фальшиве досьє, як воно "вигулькнуло" і як в той момент (ще до захоплення влади демократами) Конгрес намагався розібратися, а що власне сталося.

Наші інтереси: 

Автори фальшивок мають понести покарання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Про цю брехню про "москвофільство" Трампа мають знати всі. Дякую, Влодку, за майстерне дослідження!

Від коли демократи захопили владу - світ став небезпечнішим як ніколи.

Ганьба журналюгам, які ведуться на замовлення їхніх злобних роботодавців!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Про цю брехню про "москвофільство" Трампа мають знати всі. Дякую, Влодку, за майстерне дослідження!

Від коли демократи захопили владу - світ став небезпечнішим як ніколи.

Ганьба журналюгам, які ведуться на замовлення їхніх злобних роботодавців!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !