Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новини ультраіндастріалу: Китай тестує систему стеження за допомогою технології розпізнавання облич

Категорія:

Китайські спецслужби тестують в регіоні, населеному в основному мусульманами, нову систему безпеки, яка попереджає владу, якщо об’єкт спостереження відійшов від будинку або офісу більше, ніж на 300 метрів. Програма використовує технологію розпізнавання облич, яка автоматично порівнює зображення з камер зовнішнього спостереження з базою даних поліції, пише Bloomberg.

«Подібна система прекрасно підходить для встановлення тотального контролю за людьми, — заявив фахівець з боротьби з тероризмом і колишній співробітник спецслужб США Джим Харпер. — Раніше ознакою тиранії вважався наказ: „Пред’явіть ваші документи“, який міг надійти від будь-якого поліцейського на вулиці. Тепер владі навіть питати нічого не треба».

У Синьцзян-Уйгурському автономному районі КНР, який знаходиться прямо на кордоні з Пакистаном і Афганістаном, проживає близько 10 мільйонів мусульман-уйгурів. Регіон перетворили на лабораторію зі спостереження за людьми після того, як з’ясувалося, що уйгури брали участь у терористичних атаках ісламських радикалів в 2013-2014 роках.

На кожному кроці розташовані пункти огляду, поліцейські ділянки і камери зовнішнього спостереження. Місцева влада зобов’язала жителів встановити супутникові системи навігації в своїх автомобілях. Людей змушують проходити через систему розпізнавання облич при вході у великі торгові центри, ринки та автовокзали.

Зразки ДНК, відбитки пальців і скани райдужки для поповнення бази даних поліції у жителів збирають у примусовому порядку. Процедуру проводять як частину безкоштовного медобстеження, після чого передають відомості поліції.

Збирання персональних даних ведеться серед всього населення у віці від 12 до 65 років. Проектом займається компанія China Electronics Technology Group — державний підрядник, який спеціалізується на супутникових системах стеження і радарах для забезпечення внутрішньої безпеки.

Основна увага влади прикута до Кашгару — південної частини регіону, де колись проходив Великий шовковий шлях.

Наші інтереси: 

Усвідомлюємо, що Китай перетворюється на ультраіндустріальну тиранію.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Континентальний блок буде апофеозом ультраіндустріальної машини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Континентальний блок буде апофеозом ультраіндустріальної машини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Хммм, здається, що американська технологія Face ID, яка почала розповсюджуватися разом з останніми моделями айфонів, більш ефективніша в побудові тоталітарного суспільства. Ви ще не чули, що незадовго телефони можна буде відкривати лише за допомогою власного обличчя?

https://www.youtube.com/watch?v=mW6hFttt_KE

Миролюбність і озброєність!