Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поляки знайшли причетність росіян до падіння президентського літака

Польська комісія, яка розслідує падіння літака президента Польщі під Смоленськом у 2010 році, отримала нові аудіозаписи. Диспетчери російського аеропорту могли дати пілотам Ту-154 невірну інформацію.

Під час авіакатастрофи на борту польського урядового літака загинули усі 96 пасажирів - міністри, генерали, політики, духовні осіби. 

Голова комісії Вацлав Берчиньский розповів в ефірі Польского телебачення про файли, які свідчать, що диспетчери аеропорту Смоленська могли ввести в оману пілотів літака, повідомляє портал Знай

"У нас є записи. Вони відрізняються від тих, які ми мали раніше. Також вони відрізняються від записів з вишки і літака, які у нас є. Існує явне протиріччя", - повідомив Берчиньский.

Чиновник стверджує, що диспетчери могли надати екіпажу невірну інформацію про відстань до посадкової смуги - це могло вплинути на хід посадки і подальшу катастрофу.

Раніше польська влада вже звинувачувала росіян з приводу авіакатастрофи під Смоленськом, зокрема, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич. В інтерв'ю виданню Rzeczpospolita він розповів, що будуть нові докази в цій справі - записи розмов екіпажу Ту-154М.

Міністр наголосив, що "метою дій російських диспетчерів і влади в Москві було аварія літака з президентом Качинським і цілої делегацією на борту".

Попередні докази, за його словами, приховувала комісія з розслідування Смоленської катастрофи. Нові факти оприлюднять у жовтні 2016 року.

Наші інтереси: 

Не мати з Росією жодних відносин! Ні діпломатичних, ні політичних, ні бізнесових! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Польща
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія цілком справедливо заслужила жити поза цивілізованим світом у відстойнику для ізгоїв!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія цілком справедливо заслужила жити поза цивілізованим світом у відстойнику для ізгоїв!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!