Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

На президентських перегонах Порошенко застосував інформаційну зброю

Спецтема:

Ще не почалося літо, а українці уже двічі здивували весь світ. Спочатку – саможертовним повстанням проти корумпованої олігархічної системи, а через два місяці – її фанатичною підтримкою. Ті, які вчора клялися в тому, що краще смерть, ніж зрада ідеалів Майдану, нині зовсім не збираються підтримати висуванців Майдану – Ольгу Богомолець і Дмитра Яроша. Відтепер їхній фаворит – засновник Партії регіонів, олігарх, колишній міністр уряду Азарова, демонстративний прихожанин Московського патріархату Петро Порошенко.

Ще ніхто не зміг пояснити це раптове перевертання. Найраціональніше, що досі вдалося почути, це те, що "українцям пороблено". Коли народ робить безглузді вчинки і не може їх пояснити, то це пряма вказівка на застосування проти нього інформаційної зброї.

Надаємо, що війна – це рішучі дії з метою змінити поведінку противника в бажаному напрямку. Будь-яка війна має силовий та інформаційний компоненти. В сучасний війнах домінує інформаційний компонент, натомість бойові дії мають допоміжний характер.

Головна умова застосування інформаційної зброї – її прихованість. "Початок інформаційної війни визначити неможливо, і це дає певні переваги агресорові. Але якщо об'єкт нападу встигне усвідомити, що проти нього ведеться інформаційна війна, то отримані агресором на початковому етапі переваги можуть обернутися проти нього самого" (Сергій Расторгуєв, "Філософія інформаційної війни", 2001).

Нинішня війна має дві причини – "вертикальну" і "горизонтальну". Перша – це антикримінальне повстання українського народу, яке поставило під загрозу існування всієї паразитичної системи. Головними гаслами Майдану стали відділення влади від бізнесу і люстрація, тобто відсторонення від влади корупціонерів. Правляча верхівка миттєво відчула: якщо процес не зупинити, то вже за місяць її можуть позбавити не лише майна і свободи, а й життя. Цю ж саму загрозу відчула й Москва, адже революційні ідеї Майдану почали поширюватися на територію РФ, російські активісти масово їхали в Київ для набуття досвіду.

"Горизонтальна" причина – це порушення геополітичного балансу, зафіксованого Будапештським меморандумом 1994 року. Згідно з ним Україна мала бути рівновіддаленою від Росії і Заходу. Натомість політформування Тимошенко, що захопило владу після усунення Януковича, устами Яценюка відразу ж заявило про прискорений рух до ЄС і, як логічне продовження, до НАТО. Президентські вибори могли закріпити рух України на Захід, тому Москві треба було або їх зірвати, або поставити свого кандидата – антикризового менеджера, спроможного придушити внутрішнє антикорупційне повстання і відновити геополітичний баланс.

Президентські перегони перетворилися на змагання представників старої системи за право бути антикризовим менеджером. Головними претендентами стали Порошенко, Тимошенко і Тігіпко. Згідно з березневими опитуваннями СОЦІС, їх рейтинги становили відповідно 21%, 10% і 7%. Подвійна перевага Порошенка була досягнута "точковим піаром": він з'являвся на Майдані тільки у вигідних для нього ситуаціях, натомість чорну роботу переговорів з ненависним Януковичем виконувала трійка "об'єднаних опозиціонерів".

Протягом квітня Порошенко не зробив нічого видатного. Проте вже через місяць від нього фанатіє майже половина України. Звідки це диво? Разючий злет популярності пояснюється тим, що Порошенко застосував маніпуляцію, яка за всіма ознаками належить до інформаційної зброї.

Дата активації цієї зброї точно відома – 31 березня 2014 року, тобто на другий день після завершення реєстрації кандидатів у Президенти. Цього дня маловідома громадська організація "Передові Правові Ініціативи" намалювала Порошенку рейтинг 38,3%, хоча реально він був удвічі меншим.

"Це лайно", як висловилася соціолог Ірина Бекешкіна, негайно поширили олігархічні ЗМІ. На спростування фальшивки ЗМІ не відреагували, тому майже всі повірили в те, що "більшість за Порошенка". Оскільки пересічні виборці завжди намагаються приєднатися до більшості, то вже через місяць "це лайно" матеріалізувалося у реальну підтримку.

Завершальний крок афери: заклики обрати президента у першому турі – "щоб не було війни". Хоча зрозуміло: якби Москва справді хотіла гарячої війни з Україною, то вона розпочала б її ще в кінці лютого, коли держава була некерована, а українська армія – небоєздатна. Блискавична перемога Порошенка в один тур є важливою умовою шахрайства, адже у другому турі народ зможе усвідомити, що його ошукали, і тоді ця "рейтингова булька" лусне за кілька днів.

Таким чином, Петро Порошенко виграв змагання на роль антикризового менеджера. Офіційним засвідченням цієї перемоги стало оприлюднення 21 травня результатів соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" разом із Центром ім. Разумкова з 14 по 18 травня 2014 р. Згідно з ним,"лідером виборчих перегонів є Петро Порошенко, за якого готові проголосувати 44,6% тих, хто братиме участь у виборах".

Цього ж дня, тобто 21 травня, Москва оголосила про закінчення військових навчань і почала відводити війська на місця постійної дислокації. Це означає, що президентські вибори 25 травня задовольняють Москву, оскільки на них гарантовано перемагає її кандидат.

Усе це пояснює, навіщо Росія два місяці тримала Україну у стані тривожного очікування війни, початок якої переносився мало не щодня. Це був допоміжний компонент інформаційної зброї з метою реставрації корупційної системи і відновлення геополітичного балансу. 

Також стало зрозуміло, навіщо Партію регіонів на цих виборах представляв Добкін: своїм тупуватим виглядом цей партієць мав відтіняти інтелект безпартійного Порошенка. Це також означає, що проект ПР переформатовується і змінює вивіску: відтепер його прапором буде не брутальний Янукович, а респектабельний Порошенко.

Що буде далі? Ще раз прочитайте наведену вище головну аксіому інформаційної війни. Вже за короткий час переваги, отримані корупційною системою від застосування інформаційної зброї, обернуться проти неї. Піднімається нова хвиля української національно-визвольної революції. Буде цікаво!

Продовження: Чому розумні люди голосують як ідіоти

Наші інтереси: 

Бачити реальність без ілюзій. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Росія буде відводити війська ще 20 днів" - тобто до кінця другого туру, про всяк випадок. Джерело

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Досить чітко і детально роз'яснено стан справ.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

!Треба дуже швидко поширювати цю інфу!
Може хоч тепер людям відкриються очі.

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Саме так.
"Що буде далі? Ще раз прочитайте наведену вище головну аксіому інформаційної війни. Вже за короткий час переваги, отримані корупційною системою від застосування інформаційної зброї, обернуться проти неї. Піднімається нова хвиля української національно-визвольної революції. Буде цікаво!" Хай Буде!

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На підтвердження статті: 23 травня Путін заявив, що Порошенко в ролі Президента його цілком задовольняє. Вистава завершена, "всєм спасіба" - ТСН

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Росія буде відводити війська ще 20 днів" - тобто до кінця другого туру, про всяк випадок. Джерело

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Сепаратисти атакують виборчі дільниці на Донбасі" - 5 канал. Донецька область - це та територія, де Порошенко має найменшу підтримку. Якщо зірвати голосування на Донбасі, то Порошенко може перемогти в першому турі, набираючи понад 50% голосів. Сепаратисти допомагають Порошенку перемогти в першому турі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дестабілізацією на Донбасі вдалося відключити 5 мільйонів виборців. Це й забезпечило перемогу Порошенка в першому турі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То, виходить, ПП знатний вояка! Знає якою зброєю і коли користуватися: на Майдані - очікування слушної миті, в Європарламенті - вчасно засвітитися, на перегонах - інформаційну зброю... Хм-м-м... Оце те, про що казав пан Анатолій Висота - вміння рухатися"між краплинок".
Чи це принесе користь українцям? (в тому числі "українському народу", як у Конституції записано).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

ТУТ є такі дані: "Україна загалом" і "Україна без Донбасу" (графіка, таблиці, екзит-пол).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

А за кого проголосував би Донбас? За Тігіпка?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Тільки застосування інформаційної зброї (адже більшість голосуючих дивиться зомбоскриньку, чесний 5-канал в тому числі) може пояснити явище масового психозу українців і результат виборів. Іншого не дано. Українці втратили притомність, їхньою свідомістю заволоділи "вороженьки". При цьому все відбулося настільки непомітно, що люди і сьогодні вважають, що виконували власну волю.

Sapienti sat.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття опублікована в паперовій "Газеті по-українськи" від 30.05.2014 - завтра буде у продажу. Купляйте на пам’ять про видатний лохотрон, показуйте друзям.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дуже зрозуміло! Дякую! Буде всім про що подумати.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

В геополітичному балансі зацікавлені всі: Росія, США, Європа. Головне, щоб все помінялося так, щоб... нічого не помінялося. Уявімо собі, що свідомість українців врешті-решт спрацювала: нація об'єдналася, повні нейтралітет і позаблоковість, словом - швейцарський варіант. ...Нас накриють ядерним килимом, бо сильна Україна не входить в плани світового капіталу. Україна багатша за США! Та хто ж таке допустить? Власним розумом нам жити не дадуть, бо сьогоднішній світ - це багатоквартирний будинок: у своїй квартирі ти не маєш права робити те, що може не сподобатися сусідам.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Життя України визначається не мріями світового капіталу, а простором подій, в якому вона перебуває. Для тих, хто про це забув: Здоров’я людини і простори буття.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сьогодні 30 травня в "Газеті по-українськи" (наклад 295 000) вийшла стаття "На президентських перегонах Порошенко застосував інформаційну зброю".

Це вже друга свіжа стаття в цій газеті, попередня була Озброєний до зубів нейтралітет об'єднає Україну.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що кожний сусід вже має повно своїх проблем, тому Є можливість Україні бути такою, як ми хочемо. Ми розгадуємо методи впливів цих нечесних групок і вони втрачають потужність. Сьогодні гірше тому, хто нагарбав, бо їм страшно втратити. Сьогодні вони шукають шлях виживання, а ми живемо і набираємо сили. Проснувся народ, а зараз і очі протре. Як на мене, то не розумію суті, для чого мати мільйони собі і навколо сльози інших. Це рівень тварини. Людині добре- коли вона бачить, що усім радісно жити.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Отже, знову маємо президента-брехуна.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Тепер про це вже ніхто й не згадує. Порошенко зумів розвернутися на 180 градусів у час своєї каденції. Далі, - час покаже.

Si vis pacem, para bellum