Важливість: 
5
Звідки походять дві найголовніші заповіді аріянства і що вони означають

Обидві заповіді нерозривні, вони складають єдину Заповідь. Обидві практики – внутрішня і зовнішня – посилюють одна одну і є однаково важливими.

170813solidarnist.jpg

Люби ближнього свого! Шукай однодумців! Твори демоси!
Люби ближнього свого! Шукай однодумців! Твори демоси!

«Добра новина Ісуса Хреста, сина божого» наводить текст цих двох найголовніших заповідей:

«Люби господа, бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (Матвій 22.34–39, Марко 12.28–31, Лука 10.25–26).

Вперше про них дізнаємося в оповіданні про те, як Ісус з апостолами йшов до Єрусалима і зустрів багатого юнака:

«Коли Він уже вирушив у дорогу, прибіг один і почав Його питати: Учителю благий, що мені робити, щоб увійти в життя вічне? Сказав Ісус до нього. – Заповіді знаєш: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю, і  люби ближнього твого, як себе самого. Він у відповідь мовив до Нього: Учителю, я все те дотримував змалку. Чого мені ще бракує? Тоді Ісус, глянувши на нього, змилосердився і сказав йому: Якщо хочеш бути досконалий – піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небесах. Тоді приходь і йди зі Мною».

Вдруге про них дізнаємося в оповіданні про перебування Ісуса в Єрусалимі і його спілкування з народом:

«Один же з вчених чув їхню суперечку й бачив, як Він їм добре відповів. Довідавшись від нього, як Ісус замкнув уста садукеям, фарисеї зібралися навколо Нього. І от один із них, учений-законовчитель, підійшов і спитав Його, спокушаючи: Учителю, котра найбільша заповідь? Він сказав до нього: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема».

– Що дає виконання цих двох заповідей?

Їх виконання наближає людину до спасіння, тобто досягнення боголюдського стану і фізичного безсмертя – життя вічного. Ці заповіді є релігійними практиками.

– Звідки вони походять?

Це давня арійська традиція, адже для молодого чоловіка ці заповіді були звичною нормою: «Учителю, я все те дотримував змалку».

– Що означає перша заповідь?

Це внутрішня практика, спрямована на відновлення єдності зі своїм внутрішнім богом, який є твоїм справжнім Я, твоїм справжнім керівником (господом). Докладніше: Заповідь людині любити бога – це релігійна вимога ставати боголюдиною.

– Що означає друга заповідь?

Це зовнішня практика, спрямована на пошуки однодумців (ближніх) і єднання з ними (для любові властиве прагнення до єдності). Докладніше: Найголовніша зовнішня духовна практика сучасних аріїв і 5 критеріїв її успішності  

Якщо внутрішня практика спрямована об’єднання з власною духовною сутністю, то зовнішня – на об’єднання з іншими втіленими божественними сутностями. До цього закликають нас дві найбільші заповіді прадавньої арійської традиції, актуалізовані Ісусом Хрестом.

– Що означає звернення Ісуса до юнака: «Тоді приходь і йди зі Мною»?

Юнак змалку виконував першу найбільшу заповідь, тобто займався внутрішньою практикою. Ісус закликав його до соціальної активності – до творення разом з Ним громади однодумців. Друга заповідь – це настанова об’єднуватися в Церкву.   

– Що означає «друга подібна до неї ... іншої, більшої від цих, заповіді нема»?

Ці дві заповіді нерозривні, вони являють єдину Заповідь. Обидві практики – внутрішня і зовнішня – посилюють одна одну і є однаково важливими.

Проте починати треба з себе – з першої заповіді.

Спасися сам – і тисяча спасеться навколо тебе!  

Наші інтереси: 

Пізнаємо Арійську традицію і активно її застосовуємо! 

Гравець: 
Ігор Каганець

Новини від RedTram - для збільшення прихильників НО

Loading...
 
Форум Підтримати сайт Довідка