Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський вніс в Раду законопроект про припинення повноважень суддів Конституційного суду

Світ:

Законопроект, який називається "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", також скасує рішення, прийняте Конституційним судом 27 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного Суду України. Текст законопроєкту №4288 опублікований на сайті парламенту.

«Рішення Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року № 13-р/2020 у справі № 1-24/2020 (393/20) є нікчемним (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів», – ідеться в першій статті законопроєкту.

Також документ відновлює попередню редакцію закону «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу, що діяла до рішення КСУ.

Документ пропонує припинити повноваження усього складу Конституційного Суду, який діяв на момент прийняття рішення по е-декларуванню.

«Повноваження складу Конституційного Суду України, що діє на момент прийняття Рішення Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року № 13-р / 2020 по справі № 1-24 / 2020 (393/20), припиняються з дня набрання чинності цим Законом», – йдеться в тексті законопроєкту.

Також документ зобов'язує розпочати процедуру відбору нових суддів КС за «порядком, визначеному Конституцією України та Законом України «Про Конституційний Суд України»

Законопроєкт вже направлений на розгляд профільного комітету.

Нагадаємо, 28 жовтня Зеленський скликав термінове засідання РНБО щодо рішення КС про скасування електронного декларування. Він пообіцяв, що електронне декларування в Україні буде діяти.

ЄС вважають рішення КСУ підставою для призупинення безвізу українцям.

Тим часом голова КСУ Олександр Тупицький звинуватив Зеленського в конституційному перевороті. Про це він заявив 30 жовтня на брифінгу і закликав Президента не навʼязувати Верховній Раді колективну відповідальність.

Нагадаємо, Голова Конституційного суду не задекларував землю в Криму. Тобто він особисто підпадає під статтю, яку разом з іншими 10 суддями КСУ він визнав "неконституційною" і таким чином скасував.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Зеленський дуже сильно реагує на настрої суспільства. Всього два дні вистачило Зеленському, щоб відреагувати на рішення КСУ скасувати статтю Кримінального кодексу, якою передбачається кримінальна відповідальність за неправдиве декларування держслужбовцями свого майна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Перша квадра утилізує ті діяння, що їх створила четверта. Все по-плану.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Перша квадра утилізує ті діяння, що їх створила четверта. Все по-плану.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)