Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збільшення допомоги США на зміцнення України означає, що ніяких "угод" із РФ не буде - Небоженко

Категорія:

Передбачене в проекті оборонного бюджету США на 2018 рік збільшення допомоги на зміцнення обороноздатності України має більш символічне значення і показує, що Україна важлива для США, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Ці $500 млн, про які говорять, що їх буде усього $150 млн, вони важливі чисто символічно. США показують, що вони інвестують в Україну, а оскільки вони це роблять, то ніякої угоди не буде. США показують, що для них Україна важлива, і розставляють такі "прапорці" у вигляді інвестицій", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Крім того, Небоженко зазначив, що США почали використовувати нову стратегію щодо Росії.

"Разом із санкціями вони почали застосовувати морально-психологічні уколи, досить принизливі, практично образи. Американці зрозуміли, що Росію складно скрутити в економічному плані, тому що там завжди відбудеться перерозподіл багатства на користь правлячої еліти, силовиків, а всі інші волочитимуть жалюгідне життя рівно стільки, скільки треба", - зазначив він.

Як приклад він навів нещодавні висловлювання актора Моргана Фрімана, які спричинили дуже болючу реакцію в Росії, виклик у Конгрес США керівника "Лабораторії Касперського" для надання свідчень, пропозицію Держдепу США, щоб росіяни отримували візи в Україні.

"Росіяни можуть витримати будь-які економічні навантаження, але вони мають чимось пишатися. І якщо влада, Кремль показують своє безсилля перед приниженнями, то це дуже образливо для них", - пояснив він.

При цьому політолог вважає, що від такої ситуації може постраждати Україна, тому що Росія може відповідати США на такі дії, погіршуючи ситуацію в Україні.

Наші інтереси: 

США - надійний партнер і союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи