Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За останні роки у джунглях Амазонки відкрито 381 вид рослин і тварин

Світ:

Всесвітній фонд дикої природи повідомив про відкриття за останні роки 381 виду рослин і тварин у джунглях Амазонки. Багатьом із них загрожує вимирання через урядовий план з гірничо-видобувних робіт у Бразилії. Про це повідомляє українська служба Deutsche Welle. 

У 2014 і 2015 роках дослідники відкрили 381 новий вид рослин і тварин у джунглях Амазонки. Про це повідомили представники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) у середу, 30 серпня, в бразильському Сан-Паулу.

Зокрема, йдеться про відкриття 216 нових видів рослин, 93 видів риб, 32 видів амфібій, 19 видів рептилій і 18 нових видів ссавців. «Ми досі маємо прогалини у знаннях про Амазонку», – заявив Фернандо Паім з бразильського «Інституту Мамірауа».

Загалом у цьому регіоні за останні 17 років було виявлено близько двох тисяч нових видів, пише інформагенція AFP. Збирати дані про тварин дослідникам допомагає місцеве населення.

WWF використав дані дослідження для того, щоб привернути увагу громадськості до гірничо-видобувного проекту, що його уряд Бразилії планує реалізувати саме в районі, де відкрили нові види риб. Водночас із представленням нових відкриттів суд у столиці Бразилії виснував, що урядове рішення має пройти схвалення парламенту.

Джунглі Амазонки вважаються зоною з найбільшим рівнем біорізноманіття у світі. 60 відсотків регіону їхньої територію припадають на Бразилію. Близько п’ятої частини площ тропічних лісів було втрачено через вирубку. Науковці бояться, що ще більші території можуть бути втрачені через глобальні кліматичні зміни. 

Наші інтереси: 

Слід берегти і вивчати природу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи