Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Поліському природному заповіднику злочинно руйнується природний комплекс боліт

В Поліському природному заповіднику біля села Селезівка правоохоронцям вдалося затримати 10 осіб, які займалися відкачуванням води з ґрунту за допомогою мотопомп і пожежних рукавів.

У затриманих вилучили чотири автомобілі Jeep Grand Cherokee, Ford Transit, Opel Frontera і Volkswagen Т4, дві мотопомпи та інше обладнання для видобутку бурштину, повідомила прес-служба Нацполіції у Фейсбуці.

Повідомлення про підозрілу групу чоловіків у Поліському природному заповіднику надійшло від чергового прикордонного поста. Частині з них вдалося втекти. За даними Нацполіції, обіг нелегального українського бурштину становить 99% від обсягу продажів на Гданській біржі - 10 тонн на день, хоча Україна офіційно видобуває 5 тонн бурштину на рік.

Народному оглядачу спеціальний фаховий коментар з приводу безжального неконтрольованого видобутку бурштина дала еколог, картограф і географ, спеціаліст Міністерства екології та природних ресурсів України Оксана Любарець:

"На місці поліських боліт реалізується проект створення "місячного ландшафту". Причина - сонячний камінь - бурштин. Злочинно руйнується природний комплекс боліт, які є основними акумуляторами вологи для літнього періоду на всій частині Європейського простору від Чорного моря до Балтійського. 

Поліські болота, фактично, на вододілі/розточчі річкових басейнів. Науковці їх нарекли "низинними", однак, це хибний термін, бо Кам'яне село чітко вказує, що це територія колишніх вершин гір, правдивий маркер тому - зарості азалії понтійської, представника гірського Криму та Карпат. Оскільки територія України в цілому має кут схилення до півдня, то знищення до глибини 5-6 метрів структури боліт та повне знищення природної рослинності несе загрозу, що південні території в літній період будуть позбавлені підземних вод, а Олешківські піски - антропогенна пустеля - змінять в сторону півночі свої межі, обезвожений природний чорнозем вітрами підніматиметься у повітря у вигляді пилових буревіїв. Тобто руйнування природних акумуляторів прісної води - боліт на Поліссі - несе загрозу як продовольчій безпеці держави, так і водній безпеці у частині забезпечення прісною водою. Ймовірніше, продовження руху у цьому напрямку призведе до солонців і солончаків на місці південних чорноземів, а далі відбуваються міграції населення.

Бурштин - це невідновлюваний природний ресурс, на відміну від чорноземів і урожаїв зерна, іншого збіжжя, овочів, фруктів на ньому. Бурштин - короткотермінове збагачення вузького кола осіб, на іншій шальці - перспектива отримання циклічних урожаїв зерна - це основа існування та багатства держави та її народу.

Грабунок сонячного каменю з-під боліт підняв на поверхню всі негативні та найогидніші риси причетних до цієї діяльності. В цей злочинний до природи процес втягнуто дітей, що проживають на цій території. Тут неміряно роботи для сучасних психологів, які спеціалізуються на питаннях ейфорії грабунку, злочинів. Все, що на цих територіях коїться з людьми, що нам дозовано подають ЗМІ, це ланцюжок самознищення родів, незалежно від статків.

Кінцевими бенефіціарами цієї сучасної бурштинової вакханалії на українських землях, як подають ЗМІ, є Китай. Тобто ця країна за лаштунками зацікавлена в руйнуванні нашими руками нашої ж території, саморуйнування наших родів, відповідно, залишків білої раси.

Окупація східних територій держави зупинила проект видобутку сланцевого газу на території поширення чорноземів. Що має статися, щоб зупинити грабунок Полісся, з огляду на військові навчання Білорусі з Росією цього року?

Місячні ландшафти на території Полісся відгукнуться негативно на стані земельних ресурсів наших сусідів - Білорусі та Прибалтійських країн, на їх забезпеченні підземними прісними водами".


Наші інтереси: 

Берегти природні багатства і не руйнувати природу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи