Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Британії розробили сміттєві урни, що розпізнають тип відходів

Британська компанія Cambridge Consultants за допомогою штучного інтелекту, технологій машинного навчання і автоматичного розпізнавання об'єктів розробила систему сортування, що розпізнає типи відходів. Крім того, через спеціальний додаток на смартфоні користувач може отримати винагороду за правильно викинуте сміття, пише Еngadget.

Незважаючи на поширену культуру сортування сміття в США і Великобританії, люди не завжди розуміють, як правильно розподіляти відходи.

Нова система має автоматично визначити, які відходи підлягають переробці, а які йтимуть на утилізацію. Вона являє собою контейнер з декількома баками і спеціальним датчиком. Перед тим як кинути сміття в один з баків, його потрібно піднести до датчика і він визначить тип сміття і вкаже на потрібний бак.

Наприклад, система вміє розпізнавати, чи містить звичайний паперовий стаканчик елементи пластику і чи підлягає він переробці.

Лише у Великобританії щодня викидають 7 млн. стаканчиків з-під кави, більша частина яких не переробляється.

Нова технологія має на меті співпрацювати з відомими брендами (наприклад, Кока-Кола), щоб ті спонсорували встановлення «розумних» сміттєвих урн і привчали своїх споживачів до правильного сортування.

За словами розробників, це покращить імідж брендів і привабить нових клієнтів, а також зменшить кількість сировини, яка придатна до переробки, але потрапляє на звалище.  

Наші інтереси: 

Екотехнології.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи