Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Технології заради екології

Виробництво матеріальних благ досить часто грішить своїми відходами, котрих зараз все більше і більше з’являється на нашій прекрасній планеті. Звісно, без виробництва сучасна цивілізація довго не проіснує, особливо зважаючи на її споживацтво. Індустрія, транспорт, комунальні господарства є головними джерелами пилового, хімічного, ядерного забруднення. Чи можуть люди якось вирішити проблему, котру вони самі ж створюють?

Виявляється, виробництво може бути не тільки масовим і масштабним, а й корисним. Саме це доводить своєю діяльністю багато передових організацій, які знайшли свою нішу на світовому ринку продукції для збереження чистоти довкілля і захисту екології. Наприклад, компанія «Селтон» виготовляє фільтри для очищення природного і скрапленого газу, повітря для побутових, транспортних і виробничих потреб, очищення  нафтопродуктів, і головне – відпрацьованої стічної та технологічної води. Крім того, корисними для навколишнього середовища є дренажні й аераційні системи від цього виробника. На ділянках потенційних зсувів, забруднення ґрунту і води нафтопродуктами або відпрацьованими токсичними матеріалами такі системи дуже корисні, оскільки дозволяють зменшити ймовірність деградації ґрунтів або проникнення в глибинні шари до ґрунтових вод небезпечних забруднюючих реагентів. Поєднуючи ці новітні засоби фільтрації із розробками біотехнологів, міські комунальні господарства або промислові чи аграрні підприємства можуть суттєво зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, майже повністю вирішити проблеми токсичного, пилового та нафтового забруднення.

Планета вказує людству на помилки за допомогою техногенних аварій, стихійних лих або епідемій. Ми можемо виправити ці помилки, якщо задумаємось над тим, навіщо ж нам розум і наука: для того, щоб знищувати світ, чи для того, щоб навчитися за допомогою технологій жити в гармонії з природою. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи