Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа має застосувати до "Вагнера" такий же підхід як і до ІДІЛ

Категорія:

Так вважає міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. 28 листопада Урмас Рейнсалу прибув з візитом до Києва.

 

22112903.jpg

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. Фото: AP

"Це означає, що якщо людина їде Європою і вона причетна до діяльності ІДІЛ або фінансує її будь-яким чином, це вже означатиме кримінальний злочин. Отож заборонити їм перебувати у Європі та заморозити їхні активи. Тобто підхід має бути цілісним у тому контексті, що організації подібного типу до "Вагнера" є суто терористичними. А членство в такій терористичній організації має бути кримінальним діянням”, – заявив він в інтерв'ю Суспільному.

Міністр закордонних справ Естонії також заявив: “Щоб здолати путінський режим необхідно впроваджувати більше санкцій та постачати більше зброї для України”.

Також він зазначив: "Ми повинні визнати, що хоча санкції були болючими для Росії, зокрема, у стратегічній перспективі та щодо її технологічних можливостей, вони все ще не досягли того рівня, який ми хотіли б бачити. Особливо, в енергетичній сфері. Через це тривають бурхливі дискусії про те, на якому рівні буде встановлена стеля цін на нафту, що обіцяла запровадити G7.

По-друге, важливо отримати чітку основу, як використовувати заморожені гроші РФ для допомоги Україні. І по-третє, важливо в окремих випадках змінити міжнародно-правовий підхід до терористичних організацій. Наприклад, Європа має застосувати до ПВК “Вагнер” такий підхід як і до ІДІЛ. Заборонити їм перебувати у Європі та заморозити їхні активи. Підхід має бути цілісним у тому контексті, що організації подібного типу до ПВК “Вагнера” є суто терористичними. А бути членом терористичної організації має бути кримінальним діянням".

Раніше Урмас Рейнсалу передав до Гааги наручники для засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина.

Нагадаємо, що приватна військова компанія Вагнера – неофіційна військова організація, яка не входить до регулярних збройних сил Росії та не має жодного юридичного статусу. Одними з джерел фінансування ПВК в медіа називають зокрема бізнесмена Євгена Пригожина, наближеного до президента Росії Володимира Путіна.

Наші інтереси: 

Естонія та інші країни Балтії прекрасно знають, ЩО таке Росія, дуже підтримують Україну і роблять все можливе, аби Західна Європа почала нарешті розуміти підступну, жорстоку, брехливу сутність країни-агресорки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи