Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єрмак на зустрічі з послами країн G7 заявив, що боротьба з корупцією є пріоритетом для влади

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн "Великої сімки". Основною темою зустрічі стали останні події, повʼязані з рішенням суддів Конституційного Суду, яке викликало великий резонанс у суспільстві.

20012702.jpg

Андрій Єрмак і Володимир Зеленський

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Президента України.

Очільник Офісу глави держави поінформував про вчорашнє термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України та позачергове засідання уряду за участю президента й ухвалені рішення.

«Була забезпечена безперебійна робота реєстрів НАЗК і було заявлено про те, що всі антикорупційні органи України, включаючи НАЗК, НАБУ та інші, – вони є й будуть працювати. Для нас є принциповою наша позиція щодо боротьби з корупцією, і Україна ніколи не зверне з цього шляху», – наголосив Андрій Єрмак.

Він також розповів, що ще вчора до Верховної Ради було спрямовано законопроєкт, який має відновити довіру до конституційного судочинства в Україні.

«Президент і його команда, держава й державні органи продовжують боротьбу з корупцією і з тими, хто стоїть за всіма цими процесами в Україні. Ми перемогли під час прийняття земельної реформи, банківського закону і переможемо й цього разу», – заявив керівник Офісу глави держави.

На думку Андрія Єрмака, події в КСУ не відбулися без зовнішнього втручання, тож він висловив сподівання, що правоохоронні органи зможуть дати оцінку ситуації.

Керівник Офісу президента переконаний, що вихід з неї буде знайдено.

«Для нас дуже важливо, щоб усі керівники, представники антикорупційних органів знали позицію Президента: ми сьогодні виступаємо дійсно єдиним фронтом щодо захисту тих реформ, які ми провели і продовжуємо проводити. Президент налаштований дуже рішуче, і він не зупиниться на шляху проведення реформ і боротьби з корупцією, хто б за цим не стояв», – наголосив Андрій Єрмак і закликав представників «Великої сімки» стежити за роботою Антикорупційної ради, яка має зібратися найближчим часом, та реакцією всіх представників політичних сил, «аби мати реальну картину».

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запевнила, що «Велика сімка» готова допомогти Україні в подальшому просуванні на шляху реформ.

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ визнав неконституційним положення про кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також забрав частину контролюючих функцій у НАЗК. Зокрема, було скасовано право НАЗК вести моніторинг доходів і витрат суддів. 28 жовтня НАЗК згідно з рішенням КСУ закрило доступ до реєстру електронних декларацій.

Європейський Союз направив лист до Верховної Ради та в Офіс президента, в якому йдеться про стурбованість через рішення КСУ. Посли країн "Великої сімки" також стурбовані "зусиллями скасувати антикорупційні реформи" в Україні.

29 жовтня Кабмін на позачерговому засіданні зобовʼязав НАЗК відкрити доступ до декларацій. Відповідне рішення було оприлюднено на сайті уряду.

У ніч на 30 жовтня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження чинного складу Конституційного суду України.

Наші інтереси: 

Розуміти, що країни G7 будуть тиснути на владу. Дуже дивує теперішня політична картина: керівник офісу проводить зустрічі з дипломатами. Керівник офісу – це тепер посада вища за інші?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи